Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie z prostředí golfu, jež nabídne opravdu spoustu srandovních situací a neméně povedených hlášek. Zaujala mě i postava Happyho Gilmora, který v podání skvělého Adama Sandlera působí jako sympatický vztekloun. Děj filmu dále obsahuje několik zajímavých zvratů, no a konec to svým happyednem vše úžasně uzavře. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Z vlastní zkušenosti sice můžeme říct, že naučit se golf není až taková prča, jak se v tomto filmu možná může zdát, ale u Sandlera je možné všechno :) My jsme se náhodou slušně pobavili, i když Happy spíš hraje hokej než golf, akorát na greenu. Sice pár blbých scének celkový dojem z filmu kazí, ale celkově se to určitě dá unést - takový lehký nadprůměr. 65% ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem při komedii nebrečel smíchy. Holt když se Sandlerovi nechaj volné ruce, nesvážete ho kravinálními výmysly, dáte mu prostor se vyblbnout a jinak vsadíte na vybraný a zároveň bláznivý humor, trošku přislazený špetkou té lásky, nemůže z toho být nic než komediální BOMBA! Potom by dokonce nebylo od věci nabourat jím mou léta uzavřenou TOP 3 komiků. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Základní kámen slávy Adama Sandlera. Tahle geniální komedie nesedne každému, ale předurčila už napořád směr, kterým se bude Sandler ubírat. Osobitý styl humoru (někdo by řekl trapného) dua Dugan-Snadler je zde dobře vybroušený jako zářivý diamant. Na tomto filmu se Sandler udělal a já si to vždycky rád pustím, když se budu chtít dobře pobavit. Nedoporučuju to snobům a milovníkům golfu. Tohle je naprosto dokonalá satira, která si podává tento snobský sport tak, jak to nikdo jiný nedokázal. ()

Sir-Filip odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá katastrofa, Steven Seagal psal k tomuto filmu zřejmě scénář, jinak si nedovedu vysvětlit, že by něco takového mohlo vůbec vzniknout. Hlavní hrdina snažící se hrát nejprestižnější golfové turnaje světa hokejovou holí proto, aby zachránil své babičce dům. No prostě naprosto katastrofální myšlenka, která navíc velmi ubližuje golfu. Tento sport je sportem gentlemanů, chudáci hřiště a greeny, na kterých se snímek natáčel. Naprostá blbost a nenahraditelná ztráta času!!! Přesto, "ENJOY IT !!!" ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Film je prvním vítězem ceny MTV Movie Award pro nejlepší bitku. (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama