Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

cab 

všechny recenze uživatele

Jak zapaleny, ale neschopny hokejista Happy se dostane k hrani golfu, aby mohl vykoupit barak stare babicky z dluhu. (Adam Sandler) ve svych prvnich filmech, jako je napriklad tento, srsi humorem, pro nej typickou agresivitou a velmi dobrymi kreativnimi napady na zachyceni a podani ruznorodych vtipu. I kdyz jsou nektere presprilis, stale jsou vtipne. 75% ()

Lukmignon 

všechny recenze uživatele

Ikdyž uznávám, že jsem tento film poprvé viděl jako puberťák, při prvním až desátým shlédnutí jsem se nemohl přestat smát. A dodnes ho mám na seznamu svých nejoblíbenějších, ikdyž už na něj nekoukám tak často. Kdo viděl "Golfový sen" a čeká něco podobného bude zklamaný, kdo se chce odreagovat a dobře pobavit volí správně. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Konečně se vydal Adam Sandler ve své kariéře tím správným směrem, a hned z toho byla komedie jako řemen. Jeho Happy Gilmore je naprosto dokonale napsaná postava, která nejde pro ostré slovo daleko a neváhá si vyřídit účty ani se zabijáckým krokodýlem, které ale také současně držíme palce s jejím důležitým posláním vyhrát peníze pro zadluženou a nešťastnou babičku, tyranizovanou v domově důchodců nelítostným Benem Stillerem. A aby toho nebylo málo, Gilmore má shodou okolností nejtvrdší odpal ze všech profesionálních hráčů, díky kterému může dojít hodně vysoko, pokud tedy zrovna sprostě nenadává na nepovedený úder a nemlátí holí zlostně o zem. U něčeho takového se prostě nuda nepřipouští, to vám můžu slíbit.. ()

deryck 

všechny recenze uživatele

Tento kúsok od Sandlera som mal možnosť vidieť prvýkrat pred 5 rokmi, kedy som sa na ňom celkom bavil. Je zaujimavé, ako sa chuť cloveka meni, ale zas veľmi by som tejto komedii neubližil ani teraz. Je to Sandlerovka, a teda nečakajte žiadne úžasne zápletky ani nič podobné. Záver je predvídateľný ako sa patrí, humor je priemerný, no sem-tam pobaví ("ty si dáváš sračky jako moučník?"). Jediné, čo som si ešte pamätal z čias, keď som mal 17, bolo to dvojmetrové hebedo Richard Kiel ako pan Larson, s úžasnou scénkou ("a ty počítej s tim, že na tebe počkám na parkovišti"). No, darmo, mám teraz 22, a stále sa na tom rehocem, aj vďaka parádnemu dabingu. Bude to zrejme nostalgia. Čo sa dá robiť, na večer strávený nerozmýšľaním nad dejom a primitívnou srandou je to obstojný film, inak sa to v žánri komédie svojim dnešným premakaným (síce tiež by sa dalo polemizovať, keď uvážime, že za úspešné paródiu/komédiu sa už pokladá Scary Movie) kolegom nevyrovná ani zďaleka. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Adama mám rád a to hodně. Nějak jsme si na něj opět vzpomněl a chtěl si pustit něco starého a něco co jsem ještě neviděl. V tu chvíli jsem narazil na Rivaly. Hodnocení bylo celkem slušné tak jsem se do toho pustil. A co k tomu říct ?! Je to prostě klasický Sandler pod Duganovou taktovkou. Ten má tenhle humor rád se bude bavit, kdo ne najde se tu pro něj pár scén, které ho zaručeně pobaví. Já si to celkem slušně užíval a dnes si zřejmě pošlu další nášup od dvojice Sandler&Dugan. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama