Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie z prostředí golfu, jež nabídne opravdu spoustu srandovních situací a neméně povedených hlášek. Zaujala mě i postava Happyho Gilmora, který v podání skvělého Adama Sandlera působí jako sympatický vztekloun. Děj filmu dále obsahuje několik zajímavých zvratů, no a konec to svým happyednem vše úžasně uzavře. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde z nebeského obláčku mává na hlavního hrdinu zavražděný krokodýl, nemůže být jiná než třeskutě bláznivá, což bohužel platí pouze o prvním zhlédnutí. Tenhle film se totiž nedá recyklovat poněkolikáte. Vtip se každým dalším zhlédnutím vytrácí a už ono napodruhé hodně drhne a právě proto raději zůstanu u toho "napodruhé". Adam Sandler si střihnul agresivního hokejistu, který pod nátlakem okolností musí hrát golf, a je jasné, že hokejové manýry přenese i na golfové trávníky. Takže se dočkáme tradičních hokejových bitek mezi golfisty. Komedie toho hrubšího zrna sice má sem tam pár pekelně hluchých míst, ale napoprvé je to vážně dobrá zábava. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia s Adamom Sandlerom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý sa túži stať hokejistom, čo sa mu ale kvôli agresívnej povahe a slabších schopnostiam nedarí, ale zistí, že má skvelé golfové schopnosti a keďže jeho starej mame práve banka zabavila dom a nutne potrebuje peniaze na jeho kúpu, rozhodne sa zapojiť do prestížneho golfového turnaja. Spracovanie sa mi páči, hlavne prvá polovica je výborná zábavná jazda, potom už prídu všetky tie typické prvky podobných komédií, teda hlavný hrdina sa zamiluje, spozná hlavného rivala a podobne, čo úroveň filmu o trochu zníži, ale skutočne len o trochu, film si slušnú zábavnosť udrží po celý čas. Po stránke humoru som veľmi spokojný, je tu plno skvelých hlášok, nápadov a rôznych situácií a keď práve nie je nič vtipné po stránke scenára, tak zábavnosť udržuje Sandler so svojim typickým štýlom. Herecké obsadenie je výborné, Adam Sandler vo svojej najlepšej komediálnej forme, Carl Weathers, Ben Stiller síce v menšej, ale aj tak skvelej úlohe vedúceho v domove dôchodcov a mnoho skvelých menších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, Dennis Dugan je dlhodobo tým najlepším režisérom pre tvorbu Adama Sandlera, čo skvelo vidno aj v tomto filme, výborný je aj vizuál, zaujali ma hlavne veľmi dobre natočené zábery z pohľadu letiacej loptičky. Rivali sú vydarená komédia, ktorá ma vždy dobre pobaví a zlepší náladu. 77% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Základní kámen slávy Adama Sandlera. Tahle geniální komedie nesedne každému, ale předurčila už napořád směr, kterým se bude Sandler ubírat. Osobitý styl humoru (někdo by řekl trapného) dua Dugan-Snadler je zde dobře vybroušený jako zářivý diamant. Na tomto filmu se Sandler udělal a já si to vždycky rád pustím, když se budu chtít dobře pobavit. Nedoporučuju to snobům a milovníkům golfu. Tohle je naprosto dokonalá satira, která si podává tento snobský sport tak, jak to nikdo jiný nedokázal. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl humoru mi opravdu sedí, Sandlera vážně můžu, narozdíl třeba od Apattowa, Rogena, Hilla a spol., i když nepopírám, že se jim něco povedlo. Jsem zvědavý až uvidím Funny people, jak se tohle spojení vydařilo. Jinak Happy Gilmore je pecka nabitá cholerickými výstupy, kdy Sandler každého zmlátí, perfektní postavou houmlesdáckého kedíka, který nic neříká, pouze mlčky jedná, skvělou vedlejší rolí Carla Weatherse, coby golfové legendy s dřevěnou rukou a jeho aligátorem s jedním okem, sympatické Julie Bowen a nesympatického Bena Stillera... Rozesmálo mě to jako obvykle u Sandlerovky, zkrátka paráda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o druhý herecký výkon v řadě, za který si Adam Sandler zasloužil nominaci na Razzie award pro nejhoršího herce. (KucC)
  • Film je prvním vítězem ceny MTV Movie Award pro nejlepší bitku. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama