Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to nič prevratné, ale je to pre mňa jeden z lepších Sandlerových filmov. Adam Sandler je v tejto komédií dosť vtipný. Na mladom idiotovi, ktorý sa má ešte veľa čo učiť, je niečo rozkošné. Pútavé na tom je, že jeho postava rastie. Je to nahnevaný a veselý chlapík. Jeho postava je taká, ktorej sa diváci môžu zasmiať. Jasné, že je to hlúpe, ale je to zábava. 6/10 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde z nebeského obláčku mává na hlavního hrdinu zavražděný krokodýl, nemůže být jiná než třeskutě bláznivá, což bohužel platí pouze o prvním zhlédnutí. Tenhle film se totiž nedá recyklovat poněkolikáte. Vtip se každým dalším zhlédnutím vytrácí a už ono napodruhé hodně drhne a právě proto raději zůstanu u toho "napodruhé". Adam Sandler si střihnul agresivního hokejistu, který pod nátlakem okolností musí hrát golf, a je jasné, že hokejové manýry přenese i na golfové trávníky. Takže se dočkáme tradičních hokejových bitek mezi golfisty. Komedie toho hrubšího zrna sice má sem tam pár pekelně hluchých míst, ale napoprvé je to vážně dobrá zábava. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé! Kouknul jsem se na to, protože jsem to kdysi dávno viděl a zdálo se mi to dobré. Nebylo! Vtipných scén je tady co bych na jedné ruce napočítal a to je ten hlavní problém. Příběh je totiž klasika, nic nového. Být to vtipné, je to v pohodě a příběh by to malinko vynahradilo. Ale todle bylo opravdu téměř nevtipné a po většinu času o ničem a nudné. Howgh! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Som človek, ktorý dobrovoľne sleduje filmy automaticky radené do "čiernych" raitingov. Som človek, ktorého mnohí neznalí pomerov môžu považovať za filmového masochistu. No je málo vecí, ktoré mi dokážu zdvihnúť mandle. Jedena z nich je asi najmenej talentovaný a najmenej sympatický herec ktorý sa kedy objavil a pravdepodobne aj objaví na filmovom plátne. Áno reč je o Adamovi Sandlerovi. Preto dopredu upozorňujem, že koment bude predpojatý! Happy Gilmore je ďalší zo série filmov s neustále sa opakujúcou dejovou líniou. Neúspešný outsider získa v niečom skill, stretáva príbehového soka, ktorému preberie babu. Pár dejových odbočiek, pokusov o fóry a záverečný francuzák za burácajúceho orchestru. Takýchto filmových klonov chŕli Hollywood ročne na tony. A zakaždým je to len zbytočné plytvanie filmového materiálu. Tak v čom je tu zmena? V ničom, ale tie dva vydarené fóry možno niekomu budú stáť za ryhu na harddisku. U mňa to však nevyhral a prípadná reprojekcia neprichádza v úvahu! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne Šišouni v New Yorku. Ne Rockeři, Holky na obzoru nebo Billy Madison. Tento moment považuji za zrod (alespoň pro mne) Adama Sandlera. Spojení komedie a sportovního tématu, to je vždycky dobře. Sandler k tomu jede lacinější, ale ne úplně buranský humor, který mi taky sedí. V budoucnu bude mít problémy s překročením linie, která odděluju ještě snesitelné a přes čáru, ale v případě Happy Gilmora přesně ví, kdy má zatáhnout za brzdu. Pán slizoun Christopher McDonald, mladičká Julie Bowen, mentor Carl „Apollo“ Weathers, Joe Flaherty, Kevin Nealon, Allen Covert, Richard Kiel, Jared Van Snellenberg….tohle prostě svým jednoduchým způsobem funguje. PS: dovedete si představit příběh o Gilmorově hokejových začátcích….to by teprve byla jízda :D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama