Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

berg.12 

všechny recenze uživatele

OK, mezi teenagery už nepatřím. Stejně mi ale přišlo, že tenhle film se tak moc snaží být sexy, až nakonec veškerý sexapeal ztratí. Víte o čem mluvím? Hodnocení jsem navíc zaokrouhlil směrem dolů poté, co jsem viděl originál "Dangerous Liaisons" z r. 1988 a utvrdil se, že na vášeň si tady všichni většinou jenom hráli. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel ale možno je to aj lepšie, túto verziu pre mladšie obecenstvo prenesenú do prítomnosti som si dokázal vychutnať aj bez jeho znalosti. Možno nie dokonalosť ale veľmi veľmi príjemný filmík so skvelým obsadením, pri ktorom sa ani nedivím, že sa stal jednotkou mnohých mladých ľudí. Už len za tú chladnokrvnú zvodkyňu Kathryn v podaní Sarah Michelle Gellar, nádhernú Reese Whiterspoon či sympaticky hlúpučkú Selmu Blair.. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé převedení klasického příběhu do moderní vysoké společnosti. Přijatelná stopáž, fajn herci, chytlavá muzika a zpracování směřované všemi prostředky pro mladší a nenáročné publikum. Jenže žádná ze složek není jednak tak skvělá, aby vyzdvihla snímek na vyšší úroveň, a hlavně v porovnání s onou klasickou verzí z roku 1988 mi přišly tyhle Nebezpečné známosti jako hodně chudý příbuzný snažící se jen přiživit a vetřít se do přízně cílové skupině diváků. Sarah Michelle Gellar holt přes všechen půvab není taková mrcha jako Glenn Close a Ryan Phillippe nedoshuje úlisnosti Johna Malkoviche ani náznakem. Jinak ale překvapivě příjemná a velmi dobře napsaná podívaná, která si být kultem do jisté míry zaslouží. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)
  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)
  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama