Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál s hezkými milými příběhy, které už se dnes nevidí. Scénáristi dnes umí jen herce spárovat a nakombinovat v posteli - konec zápletek! Nic jinného neumí! Seriál má velký význam z kulturního hlediska (zachováno nářečí, kroje...). Přestože se v seriálu objevují známé obličeje seriál na nich není zcela závislý. V jednotlivých epizodách se vyskytují pro mě zcela neznámí herci a seriál je dost koukatelný. Čím to je, že nyní, i když je seriál přecpán samými celebritami, mě nezaujme, je chudý na děj nebo jakékoliv zápletky. Nepřijde mi správné, že dnes se herci pomalu nemusí do práce ani oblíkat nebo někam jít a vše se hezky odehrává v posteli. To by se mi taky líbilo! Televize 21. stol. je dost ubohá :o( ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Spi sladko po obůch stranách." Naše nádherné folklórní Slovácko v plné kráse. Natočeno podle předlohy místního patriota Zdeňka Galušky. Nezapomenutelný Jozef Kroner jako Pagáč, kterého výborně doplňuje Oldřich Velen jako Klásek. Vtipné vyprávění s lidovými písničkami. 8/10 ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou naprosto famózní, střed seriálu nuda a pak se to opět zvedá. Místy herci vypadávají z rolí bo jsou přece jen z Prahy. Možná trochu víc preciznosti by bývalo nezaškodilo, ale jinak dobrá zábava, rozhodně filozofii Slovácka v tom člověk pochytí. Doporučuji vřele tento národopisný seriál.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem měl rád už do puberty. Kroje, dialekt a velmi zajímavé charaktery jednotlivých postav, které souvisí i s probléme, jež Pagáč a Klásek řeší. Mnohdy velmi svérázně. Jako by na slováckou vesnici ani nedorazila moderní doba. V seriálu si zahrálo i mnoho známých herců. A aby té atmosféry nebylo málo, tak je vše ještě doplněno studiovými prostřihy s orámovaným zdobením. V naší historii je tento seriál velmi ojedinělý úkaz dodnes. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tož tohle já možu. Jako rodilého moraváka pocházejícího z kraje, o kterém vypráví tenhle seriál, mě sice někdy trochu tahá za uši přízvuk českých herců , ale co naplat? Má to svoje osobité kouzlo, vynikajícího Jozefa Krónera jako strýca Pagáča a i když samotnéknížce se to nevyrovná,nenechám si ujít žádnou reprízu tohohle seriálu. Nejlepší díl pro mě sou nepřekonatelné Hody - "Já su Mrňús. Mrňús čuješ?" - "Tož to ne enem čuju, to aj vidím." - Vždycky mě z toho može porazit ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Kniha pana Galušky se jmenuje "Slovácko sa sůdí", ale zásahem vedení ČT musel být název seriálu změněn. (sator)
  • V závěru poslední epizody se objevuje autor seriálu Zdeněk Galuška. (M.B)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, protože herci Velen a Kroner trávili hodně času v místních sklípcích a členové štábu je často museli dlouho hledat. Nakonec to produkční vyřešil tím, že si opatřil brokovnici a před začátkem natáčení vyšel na náves a několikrát vystřelil do vzduchu, což bylo slyšet i ve sklípcích po celé vesnici, a oba herci na ten signál přiběhli na plac. (raininface)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama