Bionicle: Zrození legendy (video film)
Bionicle: The Legend Reborn
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2009, 80 min
Mark BaldoObsah
Po vyhoštění ze svého vlastního světa, kdy byl zbaven svého těla, usiluje Mata Nui o sjednocení zdevastované země a nalezení tajemství, které by mu pomohlo znovu získat své ztracené impérium. V tomto světě hrdinů i zloduchů, který se neustále zvětšuje, se Mata Nui, kdysi velký a mocný vládce, probouzí v odlehlé zpustošené krajině plné nepotřebných krámů a blyštících se kovových kousků. Je to pouštní skládka. Místní vesničané tu hledají všechno možné ke stavění přístřešků, k přežití a koneckonců i k boji v aréně, kde se snaží vyřešit své spory. Tím, že jednotlivé vesnice proti sobě staví své nejlepší gladiátory, se spory řeší rychle a jasně. Mata Nui, který hledá cestu, jak se dostat zpět domů, se brzy uprostřed jedné takové bitvy ocitne.
Výsledek bitvy je pro něj, stejně jako pro vesničany, velkým překvapením - opouští totiž arénu po triumfálním vítězství. Díky svým odvážným činům nachází Mata Nui mezi vesničany přátele a ti ho na oplátku žádají, aby jim pomohl v boji proti skutečným nepřátelům - Skrallům a Lovcům kostí. Mata Nui přijímá, i když to znamená odložení jeho cesty domů. Společně se svou skupinou gladiátorů a hledačů bojuje s divnými bytostmi v ještě podivnější krajině a přitom velmi touží po návratu domů a záchraně svých vlastních zotročených lidí.
Skutečné překvapení má však teprve přijít... (oficiální text distributora)
Pilda17
odpad!To radši pokémony.. 0/10 = 5%(31.10.2009)
slatkac
Pro Bionicle jsem měl vždycky slabost.(18.8.2011)
StrYke
Když jsem viděl na ČSFD, že existuje již čtyří díl Bionicle, řekl jsem si: "Proč ne?" Dyť jednička byla skvělá (až na ty zbytečné scény), dvojka totéž (i ty zbytečné scény) a trojka o něco slabší, ale stálo to za to (napotřetí, až na ty zbytečné scény). Ovšem hned při prvních deseti minutách Zrození legendy jsem zjistil, že tohle bude rozhodně nejslabší díl. Hned ze začátku, kdy jsem poprvé uslyšel otřesný a nevhodný dubing pro Bioncle a uviděl šeredného hlavního hrdinu, mi totiž došlo, že tohle bude typický film poslední doby - podprůměrný. "Nesympatický", "Ošklivý" a velmi slabý na Toa -tak se dá popsat hlavní postava Mata Nui, který byl vystřelen na jinou planetu. Témeř hned kolem náhodou projede jiný Bionicle, který zaveze coby zajímavého Mata Nui do města. Celý film je v duchu "ještě se to rozjede?", protože jediná "akční" scéná se uskutečnila až na konci filmu a byla to hlavně akce v duchu "poď se prát, a zatím co bojuje, je záběr na utíkajícího padoucha". Všichni Bioncle na té planetě byli maximálně ošklivý a s bývalími Bioncle hrdiny se nedali vůbec srovnávat. Nakonec se také vůbec nesrovnal ten základní problém s tím vystřelením Mata Nui. Ovšem, na tenhle film se kouknout dalo, a jestliže jste neviděli předešlé díly, možná se vám to bude i líbit. Dávám 60%(6.7.2010)
Richard_Ba
odpad!Otrasné. Nelogické, nevtipné, nepekné. Absolútna stupidita. Existencia tohoto snímku má len jediný účel, a to reklamovať novú sériu Bionicle od LEGO. Kinematograficky bezvýznamné.(21.9.2009)
lennyd
Mata Nui je po útoku Zla vyhoštěn ze své země, a probírá se i s maskou ocitá v neznámém světě, plným pravidel - do kterých musí proniknout, aby přežil. A bude to právě Mata Nui, který dokáže rozpolcené vesnice neustále se oslabujícími bojem sama proti sobě sjednotit proti společnému nepříteli... Když nad tím tak přemýšlím, tak ani nevím jestli se mi tento animák líbil nebo ne. Na jedné straně docela hezká animace (fakt si někdo vyhrál i s technickými detaily jednotlivých hrdinů), docela příjemná hudba - na druhé straně infantilní příběh (který by možná zaujal tak dvouleté děcko) a příšerný dabing (nemůžu si pomoct, ale v češtině některé "hrdinské" hlášky působí hodně směšně). Suma sumárum - viděl jsem - nelituju, ale znovu už si tento film nepustím..(23.6.2011)
Her0.89
Možná by to bylo na průměr... ale dabing je otřesný.(2.9.2009)
WolfR
odpad!Již čtvrtý díl příběhu robotů Bionicle, vznikl zajisté jen z komerčních důvodů a to je propagace nové série LEGA Bionicle. Určitě je to tak, je to vidět i na filmu samotném, ale i na tom, že tvůrci kompletně přeskočili velkou část příběhu Bioniclu a rovnou odvyprávěli ten z letošního roku. No, ale vlastně tento Bionicle film, děj ani nemá. Předchozí díly děj měli, sice mizerný, ale měli. Tady jsem ovšem žádný děj za celý film nezpozoroval. Navíc ve filmu se pořád jen blbě a nudně mluví a mluví a po nějaké akci ani památky. Já jsem totiž myslel, že Bionicle hlavně válčí a ne kecá špatně napsané dialogy. Animace taky není nic moc a všechny postavy jsou tak nějak nesympatické a je těžké se orientovat ve všech těch jménech. Žádnou postavu si za celý film neoblíbíte, protože na to není čas. Film, který je údajně součástí velké ságy a má jen 80 minut, hm to je nějaká zvláštní sága. Prostě animovaná fantasty hloupost inspirovaná slavným LEGEM. Film bez jakéhokoli světlého okamžiku. Další díl už ne prosím! Odpad!(21.10.2010)
Ded@M@tes
- Richard_Baodpad!
| Na DVD od: | 31.03.2010 Bonton |
|---|
Související
- Bionicle 3: Pavučina stínů (video film) (2005)
- Bionicle 2: Legenda Metru Nui (video film) (2004)
- Bionicle: Maska světla (video film) (2003)
Podobné
- Lego Hero Factory: Nový tým (2010)
- LEGO: Clutch Powers zasahuje (video film) (2010)
- Clutch Powers 4D Adventure, A (2010)