Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Convertino : 1. Main Title (02:38) ,2. What, Yes. (03:29) ,3. The Mile Wide Down (05:06) ,4. Stands Still (01:13) ,5. The Wayback Machine (04:35) ,6. Requiem for a Bad Cop (09:55) ,7. Ecstatic S.T. (06:58) ,8. Love and Ambition (01:12) ,9. God Bless This Tilted Arc (07:38) ,10. Chain (06:17) ,11. Her Absence Shakes the Place (05:07) ,12. Don't (03:22) ,13. Almost a Day (05:53), ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Promyšlené, jednoduché a přesto poutavé - úvahy nad 2.dodatkem sice vyplňují z velké části tento film, ale film nikdy neupadává do monotónnosti. O tohle se postará dávka akce, která sice není dlouhá, ale zato je dostatečně intenzivní aby film nebyl soustem jen pro filozofy zabývající tématikou zákona o držení zbraní. Konec byl důstojným vyvrcholením parádního filmu a tak nenajdu nic velkého, co by se dalo vytknout. Místy nižší úroveň dialogu zachraňuje rozhovor dvou hlavních představitelů, kteří ztvárnili role na výbornou. Obzvlášť Liberty se předvedla, a její proměna v tomto filmu je úžasná. -Možná trochu moc oficiální, ale upřímné hodnocení :) ()

Reklama

darm 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Právě kvůli námětu jsem si ten film pustil, ale taky zůstalo jen u toho námětu, co se týče kladných věcí. Nedá mi to abych nesrovnával s Telefonní budkou a Sniper je snad ve všech ohledech horší. Z takového námětu se dá vytřískat extrémně víc napětí, tady ho bylo opravdové minimum, chtěl jsem se vžít do děje, být připoután k obrazovce, ale né to prostě nešlo, když mi to nic neumožnilo. Scénář je hrozně nudící záležitostí. Až na pár světlých okamžiků a dobrých nápadů hrozně nudný a jen proložený spoustou nezajímavých keců o tom, jak sou ty americké zákony špatné... No, nad některými nelogičnostmi radši budu jen kroutit hlavou, ale to, jak může někdo střílet až za roh, to mi opravdu nedá abych to sem nenapsal, to mě opravdu dostalo. Anebo chlápek, který přijde nad policistu, který je totálně celý od krve a umírá a ten člověk se ho zeptá: "Je vám něco strážníku?" - To jsem se mohl docela potrhat smíchy. Takže ve srovnání s Phone Booth jednoznačně ve všech ohledech mnohem horší, skoro bez napětí až na pár světlých chvilek a s nudným scénářem, taktéž až na pár světlých chvilek... Takže jeden jediný velký klad je jen ten námět, jinak je to všechno hrozně rozkolísané a většinou nic moc.. Ale přesto všechno ještě docela slušně koukatelné. Joo, mít tak lepšího scénáristu a režiséra, mohl z toho být docela bomba film :) ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek. Dá se to srovnat s telefonní budkou, ikdyž hodnocení o tom moc nevypovídá. Podle mě je to věc názoru. Já například viděl snipera jako prvního a pak o rok později telefonní budku a měl jsem pocit, že právě ta "úchvatná" telefonní budka je totální kopií snipera. Takže jak říkám, je to věc názoru. Mě osobně se více líbil sniper. Nejsem tady sám, kdo to tvrdí. Není to jen o nějakym psychoušovi, co nutí nějakýho hezouna, aby na veřejnosti a před ženou řikal totální hnusárny, ale je to o tom, jaká je Amerika! A že za všechno ty americký hovada jednou zaplatěj! A o tom tento americký (nebo možná protiamerický) film je. Pokud jste viděli "Bowling for Columbine", tak víte o čem mluvím. Wesley Snipes byl úžasný. Pomstil smrt dcerky (jejich zbraní!!!!) a sám se zabil. Je to jeden z mála hrdinů, který věděl co dělá a nežvatlal kraviny! A hlavně má normální konec a né tak trapnej a předvídatelnej jako v telefonní budce (ikdyž už si to vůbec nepamatuju:) Jinak herecké výkony jsou velmi dobré (přijdou mi až strojově ponuré) a to v tom filmu vyniká. Ikdyž právě to je asi příčina toho, že hodně lidí píše, že je to nudný a bez špetky koření:) Za týden se znovu po letech podívám na telefonní budku a možná změním i komentáře na oba filmy. Třeba se mi opravdu bude líbit víc:) Ale to hlavní, co mi film dal, je: "Do prdele s Amerikou!!!!!!!" ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Hlavní náplní filmu je s převážné většiny jenom dialog mezi dvěma hlavními postavami nic méně i přes tento fakt film dokáže zaujmout a co víc zabavit a neunudit. Je hodně filmů, které se zaměří na tématiku odstřelovače, ale tenhle film je od nich lehce odlišný i když na první pohled nabízí to co všechny ostatní filmy tohohle typu, ale co si budeme povídat, převážná většina těchto filmů jsou přinejhorším dobře zpracované filmy a nezbývá než doufat, že se to v těchto kolejích bude držet dál… Jinak obsazení, hudba, scénář,… bylo dobře udělané a do filmu vše sedělo, jak mělo palec nahoru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama