Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč dávám Stalingradu jednu hvězdu a ne odpad. Protože tohle po těch všech úžasných filmech na toto téma (Nepřítel před branami, Brestská pevnost,..) odpad rozhodně je. Nečekejte žádné heroické válečné výkony nebo historicky korektní výjevy. Tohle je prostě digitální romantická prasečina o partičce vojáků, kteří dvě hodiny zevlí v domě, který obsadili. NO TFUJ! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bondarčuk mladší natočil technický spektákel, kde sa to len hemží vizuálnou dokonalosťou. Príbeh je však druhá. Mierne povedané, nenadchne. Divák si pomyslí, že keď sa díva na film, v ktorom je v názve miesto jednej z najväčších bitiek druhej svetovej, tak to bude predsa len o niečom inom. Nevadí, díva sa na to dobre a to mi v tomto prípade úplne stačí. ()

Reklama

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podívejte se na trailer, a pak si nechte zajít chuť! Fjodor Bondarčuk v roce 2013 vynalezl v Rusku zpomalené záběry, takže ze stominutového filmu máte 135mintový. Potom už jsem se musel smát, už mně nebylo trapně, ale opravdu jsem (navnaděn tímto ruským cyklem a v pohodě schůdným Gagarinem) nečekal takovýto brak. Nedoporučuju to. 29% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Příklad hrubě nepovedeného válečného filmu. Zbytečný záchranářský úvod i závěr, předimenzované úlohy žen (války jsou a vždycky byly prostě spíše mužskou záležitostí) a překvapivě ani akce není kdovíjak fascinující, nemluvě o frekvenci jejího výskytu. Přitom právě v tomto ohledu jsem si od ruské verze z roku 2013 sliboval docela hodně a nabádal k tomu i trailer. Jenže právě do něj tvůrci nacpali, co se vešlo, a do víc jak dvě hodiny dlouhého filmu už toho moc nezbylo. Hvězdu navíc snad za závěrečný dělostřelecký útok, možná i za snahu rozšířit řady válečných filmů o druhé světové válce. Tohle téma se mi nikdy nepřejedlo, zasloužilo by zase nějaký ten velkorozpočťák, jen bych prosil výrazně kvalitnější provedení. P. S. - Thomas Kretschmann je sympatický herec, ale i on tady bohužel splynul s všudypřítomným podprůměrem. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár Ilyu Tilkina nemá jeden literárny zdroj. Scenárista využíval muzeálne archívy a dokumenty, skúmal denníky účastníkov stalingradskej bitky a ich príbehy si podrobne zaznamenával. (sashazv)
  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)
  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama