Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Michelle41 

všechny recenze uživatele

"It looks like a perfectly healthy green dog." - Pro tenhle film spolu s Blow mám prostě slabost. Oba jsem viděla snad 10x a stejně věřím, že to nebylo naposled... Perfektní Mickey Rourke (i když Spun se prý řadí k jeho horším rolím), jehož řeč z sexshopu je jedním z nejlepších okamžiků filmu, a Brittany Murphy - těm ty role sedly jako vyšité. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Naprosto odrovnávající snímek, ale pravdivý, neříkám, že podle skutečné události, ale pravdivý vizáží a podáním! Skvělé, autentické výkony, hlavně Mena Suvari, Mickey Rourke a John Leguizamo jako pavouk Mike. Po skončení jsem si pustil film ještě jednou, což se mi dlouho a často nestává, v dabingu i v originálním znění má snímek své kouzlo a taky hořkou pravdu kruté reality drogové společnosti! Doporučuji všem, pro některé možná silný šálek kávy, pro mě ne. 10/10* Dokonalá jízda. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Aneb ako by vypadalo requiem keby ho natočil Quentin. Postavy skvelé, scenár dobrý, trochu úchylné, trochu zábavné, trochu smutné a hlavne nesmierne úprimné. U mňa najväčšie prekvapenie poslednej doby a spolu s trainspottingom jedno z najlepších filmov o drogách aké som videl, treba prísť tejto tématike a komunite na chuť, naladiť sa na jej vlnu a neodsúdiť ju hneď iba preto že "Drogy jsou špatné, áááno?" 4,5* PS: Ale mám asi zvláštny výber na štedrovečerný film. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tři dny na speedu. Šňup je krásný příklad snímku, kde forma totálně převálcuje všechno ostatní. Figurky lidí závislých na drogách jsou vykresleny v nesmírně působivém balení, pod kterým se však skrývá poměrně nezáživný příběh. Inspirace u podobných snímků je značná ovšem nikoliv na škodu. V konečném důsledku se tak jedná o přehled několika postav, jejichž osudy ovlivní drogy a na jejich vnímá světa to má sestakramentský vliv. ()

kopfa 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistý, jestli je dvakrát chytré srovnávat tento film s drogovou problematiku řešící Requiem za sen, nebo snad dokonce společenskou problematiku řešící Strach a hnus v Las Vegas. Šňup je přesně takový, jak se jmenuje, takže žádné přesahy, žádná podobenství, nýbrž jenom pořádná čára Pervitinu (Speedu), po které se vám do hlavy přimotá spousta nepodložených asociací a unáhlených konspirací, které jsou super, dokud čaras nedojde a realita začne přituhovat.........a spát se fakt ještě nechce. V těchto mantinelech je to minimálně přesný film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Rob Halford, než se začal věnovat zpěvu, pracoval v sexshopu a je také homosexuál, ve filmu tedy v podstatě hraje sám sebe. (Memphis666)
  • Frisbee (Patrick Fugit) sleduje v televizi videoklip norské black-metalové kapely Satyricon. Skladba se jmenuje "Mother North". Kapela souhlasila s tím, že se její videoklip objeví ve filmu, když režisér Jonas Åkerlund bude režírovat jejich další videoklip ke skladbě "Fuel for Hatred". K realizaci poté skutečně došlo. (Stocki)
  • Ve filmu po užití metamfetaminu jsou záběry na zmenšení zorniček uživatelů, ale ve skutečnosti se zorničky po užití této drogy naopak roztahují. (Stygy25)

Reklama

Reklama