Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit nebo se mnou někdo souhlasí, že po shlédnutí filmu mi to přišlo, jakoby samotnej režisér chtěl abych si ten úlet, ten trip užil spolu s protagonisty, kteří se s tím neserou a píchaj si do žil cokoliv je napadne? Nejspíš jo, protože režisér to natočil hodně psychadelicky a nápaditě na jednu stranu. Problém je, že mě ty scény po chvilku hrozně znechutí onen stříh a ona myšlenka nakonec vyšumí do prázdna. Naštěstí je onen film relativně krátký, takže se to dá přetrpět. Jen se mi ale ke konci panenky zužují tak závratnou rychlostí, že mám co dělat, abych po obrazovce něco nešvihnul. Nápad, abych si užil úlet s feťákem aspoň přes filmové plátno je sice zajímavý, každopádně v tomhle filmu rozhodně dost dobře fungovat podle mě nebude. Jinak ale John Leguizamo se s tim ale vůbec nesral. To co tam předvádí, to nestíhám čumět...ale co jinýho na tom hledat pozitivního netušim... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fízli závislí na speede (shite) chytajú decko závislé na speede (shite). Jak nemálo pokrytecké :) . Tento film môžem označiť ako veľmi kontroverznú záležitosť. Komu vadí kopa vulgarizmom, plno bizarných a erotických scén, radšej si poriadne privrite oči. Herecké výkony snáď už ani nemá cenu komentovať. Do jedného sú skvelé, ale aj tak predsa musím vyzdvihnúť tri najlepšie. Menovite Jason Schwartzman, John Leguizamo, Brittany Murphy. Šialená jazda s kopou geniálnych, pamätihodných scén. Bravissimo! Guilty Pleasure ako vyšité. ()

Reklama

Jacek 

všechny recenze uživatele

Jedná se o snímek sice ne dokonalý, ale rozhodně nestandardní a zdravě jiný – a to jak vedle běžné, tak i nezávislé produkce. Téma snímku není „nijak převratné“, pochopitelně. Dějově roztříštěný film o vzájemně se proplétajících osudech skupiny feťáků, fičících na speedu a prohryzávajících se se sněhem okolo nosních dírek vyžhavenou, vyprázdněnou realitou předměstí L.A., svým ironicky „nehodnotícím“ vyzněním někdy více a někdy méně připomíná starší filmy s obdobnou tematikou (nelze nevzpomenout přinejmenším stále omílaný Trainspotting). Navíc, vzhledem k tomu, že trpí jistou scenáristickou krátkodechostí (projevující se místy lehce křečovitou vtipností, trochu prázdným opakováním některých postupů a značnou „přeinspirovaností“ některých zákrut vyprávění), je děj tou nejslabší složkou celého tohoto filmového rauše. O poznání zajímavější je ovšem zpracování. Debutant Jonas Åkerlund se způsobem, jakým k filmu přistoupil, extaticky hlásí k tomu, že je v prvé řadě a především režisérem hudebních klipů – jeho snahou je nechat diváka sledovat film „očima speedu“, a proto bez oddechu a velmi přesvědčivě tlačí obraz do rychlého střihu, důrazu na makrodetaily, afektovanosti, krátkých řetězů obrazových asociací... a výsledek je velmi přesvědčivý. Je vtahující, nedává čas vydechnout – dokonale mapuje chutě a podivnou logiku života se speedem. Šňupu bývá vyčítána řada věcí – idealizací postav narkomanů počínaje, přemrštěným naturalismem konče. Nad těmito výtkami lze leda pokrčit rameny – smutné, prázdné, vyjedené postavy v sobě dle mého názoru nesnesou idealizaci ani náhodou; bez naturalismu a jeho „nahé sprostoty“ by snímku chyběla polovina přesvědčivosti. Jediným – i když pro většinu diváků asi jen těžko vydýchatelným – záporem je tak dle mého zmiňovaný scénář. S ním spojené mínus má potíže znegovat i kongeniální výkon stárnoucího Mickeyho Rourkea. A že je ten bývalý playboy vážně dekadentně dokonalý! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Mix Requiem for a Dream a Ken Parku. Nevím proč si mnozí filmaři myslí, že když budou diváka šokovat, že tím natočí lepší film. Co mě má jako říci detailnáí záběry na vyžranou kundu z přívěsu, co futr čumí na bednu, žere, tloustne a má na hovno syna. Pane Bože, copak Akerlund nemá všech pět po hromadě ?? Naštěstí Šňup není až taková ptákovina jako zmyňovaný Ken Park. Je skvěle obsazený-hlavně myslím vařiče v podání M. Rourka-scéna v obchodě kdy sejme rádobydrsného pičíka je fakt podařená. Bohužel, ikdyž má film skvělé obsazení-mnozí herci nemají co hrát (ale své postavy trosek si užívají-hlavně páreček Leguizamo a Suvari). Bohužel režisér je posedlej střihem a detaily všeho možného-s hovnem Meny Suvari mě fakt dostal (v tom negativním slova smyslu) a kašle na cokoliv jako je vypravování, jen si hraje a baví hlavně sám sebe Celkově je Šňup nevýrazný film, co má pár dobrým nápadů, občas jsem se u něj i zasmál. Je bohužel až moc odvázanej. Nemá žádný smysl a k drogám se staví stejně jako jejich uživatelé-to znamená nikterak. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé " střípky " nejsou špatné, efektně natočené, povedená kamera, po herecké stránce bez nijakých větších námitek. Mickey Rourke jako Kuchař excelentní, vynikající Brittany Murphy, potěší i Peter Stormare jako sjetý policajt z protidrogového, ale jako celek tenhle snímek trošičku " skřípe a nedrží pohromadě " , přičemž na vině je především scénář, ikdyž se to režisér snaží všemožnými " vychytávkami " zakrýt. Narozdíl od Requiem za sen, se tento Akerlundův snímek veze v notně odlehčeném tónu. Nedá se říci, že by to byl špatný snímek, ale zanedlouho po jeho skončení se vám " vykouří " z hlavy, aniž by ve vás zanechal nějaké trvalejší stopy. Ikdyž jedna " stopa " by se našla..... * navíc přihazuji za Mickeyho " osvětovou " přednášku na téma KUNDA. Přátelé, nejde jen o to , co může udělat kunda pro vás, ale o to, co vy můžete udělat pro kundu......VAU :o) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Českou stopou ve filmu je kazeta s nápisem "Czech perfect", které je možné všimnout si vedle hlavy kuchařovy hlavy v sexshopu. (Hannzig)
  • Cameo role režiséra Jonase Åkerlunda - ztvárnil zde potulného chlápka, kterému Ross (Jason Schwartzman) u autobusu dá čtvrťák. (Stocki)
  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno