Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Děj je plochý jak raketová střela s plochou dráhou letu poslaná faxem a vůbec ničím to nezaujme. Hlavně tam nejsou žádné postavy, se kterýma by se dalo sympatizovat. Samej vyšlehanej mozek nebo mrduchtivá závislačka, permanentně do sebe ládující syntetické drogy. Nejvíc na nervy mi šlo to neustálé, pořád se opakující "šňup", záběr na oko, zornice se zúžuje, rychlé střihy, sluchové halucinace (chápej jako opakující se věty/slova), probliky, prostřihy, barevné a jiné vizuální filtry, schíza. Ale hlavně to nikam nevede. Řeší se tam nesmyslné emotivní výlevy ubohejch fetek a jeden policejní zátah dvou pochybnejch poldů. Nůdá. Škoda, že Schwartzman, Leguizamo, Rourke a Stormare se nechali do něčeho takovýho uvrtat. Soundtrack se taky moc nepovedl, protože ho má na svědomí Billy Corgan ze Smashing Pumpkins, kterej mě nikdy moc nebral, a tady to vše jede na úplně stejné vlně). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zběsilý úlet nacpaný metamfetaminem, psychotripy a groteskními postavičkami. Sice mi občas připadalo, že to Åkerlund s tou předimenzovanou rychlostí přehání, ale na druhou stranu kdo někdy viděl víc lidí na perníku pohromadě, pozná, že zase nebyl tak daleko od pravdy. Chybu nemělo ani obsazení a Brittany Murphy i tady ukázala, proč je jí taková škoda. 80% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke (najmä kamera a strih) je inšpirácia s 'Requiem for a Dream' jasná a zreteľná, dokonca ešte viaz zefektívnená, miestami až prehnaná. Rovnako ako aj problematika drog, závislosti a spodnej americkej vrstvy. Ale to je asi tak všetko. 'Spun' si berie na mušku partičku feťáckych loserov a žánrovo sa uberá trošku inou cestou, ktorá mi pripomína filmy severskej produkcie. Hlavne vtipné odľahčenie vážneho žánru a komická dementnosť sú obrovskou devízou, a pritom nie až takou, aby ste film prestali brať vážne. 75%. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Mix Requiem for a Dream a Ken Parku. Nevím proč si mnozí filmaři myslí, že když budou diváka šokovat, že tím natočí lepší film. Co mě má jako říci detailnáí záběry na vyžranou kundu z přívěsu, co futr čumí na bednu, žere, tloustne a má na hovno syna. Pane Bože, copak Akerlund nemá všech pět po hromadě ?? Naštěstí Šňup není až taková ptákovina jako zmyňovaný Ken Park. Je skvěle obsazený-hlavně myslím vařiče v podání M. Rourka-scéna v obchodě kdy sejme rádobydrsného pičíka je fakt podařená. Bohužel, ikdyž má film skvělé obsazení-mnozí herci nemají co hrát (ale své postavy trosek si užívají-hlavně páreček Leguizamo a Suvari). Bohužel režisér je posedlej střihem a detaily všeho možného-s hovnem Meny Suvari mě fakt dostal (v tom negativním slova smyslu) a kašle na cokoliv jako je vypravování, jen si hraje a baví hlavně sám sebe Celkově je Šňup nevýrazný film, co má pár dobrým nápadů, občas jsem se u něj i zasmál. Je bohužel až moc odvázanej. Nemá žádný smysl a k drogám se staví stejně jako jejich uživatelé-to znamená nikterak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako takový chabý pokus dotáhnout se na Requiem za sen. Herecky až na pár světlých vyjímek mi to přišlo takřka amatérské. Jediné co trošku odbourávalo ten béčkový outfit byly slušné střihy kamery, které ovšem byly pouze skopírované od slavnějšího bráchy. Žádný příběh, žádná pointa. Prostě vesele fetujeme a je nám dobře. Nechápu co zde dělá Mickey Rourke. Slabé * *. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Doktor, který říká větu "That's gotta hurt" (to muselo bolet) nad postelí Frisbeeho, poté co ho Spider Mike střelil do jistých intimních partií, je zpěvák a kytarista známý z kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan, který pro film složil několik skladeb. (Stocki)
  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)
  • Snímek Šňup byl zamýšlen původně jako dokumentární film pod pracovním názvem “The Cook“ a měl pojednávat o lidech, kteří vyrábí drogu jménem Methamphetamine, o dealerech a o zneužívání. (Stocki)

Reklama

Reklama