Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak říká uživatelka Kleopatra /zhruba :) /, seru na kvalitu, hlavně že jsem mohl balit při tom filmu holky a prosím uživatelku Faidra, ať mě nepodněcuje k házení kamením, když poslanci nejsou nablízku. Malarkey - stále slýcháváš tu hudbu ? Nejde ti to už na mozek ? Sud - Pořád je tvé vyjádření k filmu přibližně stejné jako u Swayzeho filmu "Duch" ? Bebacek - Neboj, jestli spolu budeme šukat ve křoví, neřeknu ani slovo ! Cooper - proč dvě hvězdičky ? To asi někdo na film nedostal žádnou holku, co? Lima - Když si spolu hříšně zatancujeme, zvedneš hodnocení ? Shaqualyck - Kájo, ty mému komentu určitě rozumíš. Květule, Mertax, Galadriel - co dáte dřív? Komentář k filmu nebo hříšný tanec se mnou? Jossie - Mě se tu taky líbil Ptarick Swayze, ale já jsem hezčí. Oskar - Měl by si ten film vidět ještě jednou, když kvůli ničemu, tak kvůli mě. Maxi6 - Ty by si dokázal hříšně tancovat až do rána? Ale no táák . Mr.Apache - Jsem rád, že jsem nebyl sám vzrušen když Jennifer tančí s blondýnkou. Hal_Moore - Miluješ jenom ten film ? A co holky? DaViD´82 - Máš pravdu, českým mužům Patrick nastavil laťku vysoko a zatím jsem jí překonal jen já. Charlosina - Můžu dát ruku na tvoje srdce ? Canakja - Ano, je to pro přecitlivělé pubertuální pipinky, čili pro tebe. Enšpígle- ty si myslíš, že jsi vtipnej, ubohej ubožák jsi, nemáš na to okomentovat pořádně tenhle film, tak si děláš prdel ze zdejších uživatelů, trapáku ! Smutný dodatek 15.9. 2009 - Přidávám pátou hvězdičku, kterou věnuju do nebe Patrickovi, protože pro velký bojovníky a pravý chlapy budu mít slabost na vždycky. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ještě těsně před pádem režimu dostal můj táta možnost jet pracovně do Norimberku. Přivezl odtamtud lecos od sladkostí po modely Revell, ale hlavně přivezl video Fischer a několik čistých videokazet. ČST tou dou dávala jak všechny díly Angeliky, tak kupodivu i americký Hříšný tanec. Jak Angelika tak Hříšňák byly otcem natočeny na videokazetu v režimu longplay a to neměl nikdy dělat. Mladší sestra to začala sjiždět prakticky každý den a to v takové intenzitě, že jsem chtě nechtě po pár dnech znal nazpaměť jak všechny dialogy markýzy andělů se sultánem, králem i Peyracem tak z Hříšňáku. Nakonec padl zákaz rodičů tyto filmy pouštět, ale bylo už pozdě. Filmy se pro mne staly na jednu dekádu naprosto nenáviděnými. Dnes, po mnoha a mnoha letech jsem na Hříšňák koukl. Je to vlastně taková soft verze Padesáti odstínů šedi pro dospívající dívky. Zajímavé je, že tehdy se mi ve filmu líbily více ty šedesátkové hity místo těch osmdesátkových, které převládají ač se film odehrává na začátku šedesátek. Holt punc doby vzniku filmu. A překvapilo mne, že je tomu dnes tak stále. Já ty osmdesátky prostě nějak nerad... Ale nikdy neříkej nikdy, to jsem se u hudby už dávno naučil. Film nevybočuje z řady tehdy podobných filmů ať už se týkaly také tančení či dokonce krasobruslení. Hrdina zde tedy hrdinka po tvrdém drilu nakonec prorazí a všem ukáže (zejména posměváčkům a pochybovačům)  zač je toho loket a jak to umí. Prolém u mne je, že nemám moc rád Patricka (zde navíc s trvalou na hlavě) a ani J. Grey mi nepřišla nikdy nijak extra sexy... Takže za mně je to taková klasická americká limonádička co je neškodná a někomu se může líbit i víc. Dávám za 3 zvedačky. * * * ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Keď sa Johnny (Patrick Swayze) a Baby (Jennifer Grey) vracajú autom z tanečného vystúpenia, môžeme vidieť, že sa scéna natáčala v štúdiu, pretože sa stromy pohybujú proti smeru jazdy. (Hudino)
  • Ačkoli Jennifer Grey zdaleka netančila před kamerou poprvé, Patrick Swayze později tvrdil, že scény, v nichž Johnny učí Baby tančit základní taneční kroky, vůbec nebyly hrané; musel prý Jennifer učit doopravdy. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama