Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

lamps 

všechny recenze uživatele

Můžeme si o téhle slaďárně myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že chytlavější a lépe obsazený hudební flák minimálně v osmdesátkách nevyhrabeme, že titulní song je skvělý a že jen za znovuoživení takových hitovek jako Be My Baby od Ronettes nebo Cry To Me od Salomona Burkeho si Dirty Dancing své místo na výsluní popularity prostě zaslouží. Kde je ta hudba dnes... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru špička. Proč tomu vyčítat přílišnou romantiku, cheesy hlášky nebo předvídatelnost? Neřekla bych, že zrovna o to v těchto filmech jde - o nečekané zvraty a absolutní originalitu. Dnes už kultovní soundtrack a velmi, velmi sympatická dvojice protagonistů. Jennifer Grey je jako Baby roztomilá, ne tuctově hezká a přesto přitažlivá a v této roli přirozená. Swayze skvěle kombinuje živelnost, rozervanost, floutkovství a "citlivost" (však kdyby jí neměl, byl by to na houby hlavní hrdina). Taneční čísla jsou výborně natočena, prostě tancuje se tam hodně a kouká se na to moc pěkně. Romantika jak řemen. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduchá výroba dnes již kultovního a tenkrát silně kasovního hitu:-) Musím se přiznat, že při tomto filmu mám vždy tak trochu rozdvojené pocity, úplně ho sice neodsuzuji, ale na druhou stranu ho pro svoji až nebetyčnou přeslazenost a typický amerikanismus zase i odsuzuji..Jako mladý jsem nikdy k romantickým filmům netíhnul a slaďáky mě nikdy neinspirovaly a dnes, když jsem už konečně dospěl, tak by logicky nemělo cenu vracet se k něčemu, co mě kdysi nezajímalo..Takže, šlo to sice se mnou, ale jen kolem:-) Zajímavé...Možná se mně jen tenkrát líbily všechny ty mladé roštěnky, co tam hrály, kus skrytého a vášnivého erotična, vážně nevím..Ve své podstatě se jedná o velmi jednoduchý příběh, ve kterém zní krásné písničky ( viz. "Be my baby"-Ronettes) padesátých a šedesátých let, objevují se a hrají krásní napomádovaní lidé, film je plný velmi efektních tanečních scén, příběh je však velmi dojemný a nechybí překvapivě ani trochu té morálky. Konec jak jinak než s hapíkem:-) Romantický film tedy tenkrát splnil určitě svá nevelká očekávání, dokázal zaujmout dospívající mládež a Swayze byl určitě idol všech tehdejších pubescentek. Taneční školy začaly vyučovat mambo, protože tento nový tanec ovládl záhy všechny diskotéky.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač žena, jsem značně imunní vůči romantice; vlastně se filmům založeným na tématu "ona - on - a jejich láska navzdory nepřízni osudu" programově vyhýbám. Než v knihkupectví projdu kolem regálu s růžovou či červenou knihovnou, přežehnám se proti zlu a bázlivě odvracím zrak. Čas od času však srážka s nějakým cajdákem nastane a ne vždy má tragické následky v podobě žaludečních křečí a psychického traumatu. Tak třeba "Hříšný tanec", oblíbený film mojí starší ségry. Nepropadla jsem sice kouzlu Patricka Swayzeho, nenapodobovala taneční kreace, neposlouchala soundtrack do zblbnutí, ovšem nemám ani potřebu vylévat žluč. V nejmenším mě neláká vidět "Dirty dancing" potřetí za těch cca 20 let, co navštívil poprvé česká kina, vím však, že bych tu podívanou s trochou zívání zvládla. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (85)

  • Americká premiéra filmu, původně plánovaná na 16. srpna 1987, musela být o týden posunuta. Důvodem byla nehoda, kterou měla Jennifer Grey (Baby) s tehdejším přítelem Matthewem Broderickem v severním Irsku, kde trávili dovolenou. 5. srpna po třetí hodině odpoledne vjel Broderick za silného deště do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem. V něm zahynula 30letá řidička a její straší invalidní matka. Matthew měl zlomenou nohu, otřes mozku a pořezaný obličej, Jennifer utrpěla poranění krční páteře a později musela podstoupit operaci. V důsledku dlouhé rekonvalescence na zhruba rok přerušila kariéru. Svědkem nehody byl policista, který potvrdil, že herec nejel rychle (max 65 km/h), ani nebyl pod vlivem alkoholu. Broderick přiznal vinu a byl obviněn z bezohledné jízdy, za což mu hrozilo až pět let vězení. Po měsíčním pobytu v nemocnici v Belfastu, kvůli kterému chyběl na premiéře, a zaplacení kauce 4 075 USD mohl odjet do USA. Za způsobení nehody později dostal pokutu pouhých 175 USD. (kenny.h)
  • Přes všechny problémy skončilo natáčení včas a bez překročení rozpočtu, ale málokdo věřil v úspěch filmu. Když film viděl producent Aaron Russo prohlásil: „Spalte negativ a vyberte pojistku.“ Problém byl i s uvedením – kosmetická společnost vyrábějící krém proti akné Clearsil viděla v propagaci možnost oslovit cílové mladé publikum. Když však režisér odmítl vystřihnout scény o potratu, firma vycouvala. (kenny.h)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama