Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nikdy ma Hriešny tanec moc nebavil a už vôbec ma svojou témou nezaujal (osobne sa hýbem na parkete ako medveď), ale mali sme to VHSke a videl som to ako decko viac krát, keďže vtedy nebol internet a ani netflix a ani iné streamovacie služby. A prečo tri hviezdy keď ma film o tancovaní nebavil ? Bavil ma frajersky, vždy v čiernom oblečení Patrick Swayze. Bez neho by bol ten film polovičný. 60% - 3* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to léto v šedesátým třetím... To ještě Kennedy žil, Brouci začínali a igi B. právě čtvrt roku poznával na vlastní kůži, zač je toho za Novotného bigbít... :-) . . . Ale tam v té Américe - tam frčí jiné tance - a to vám povídám, tahle dovolená bude se zatraceně hříšným andělem. Tichá voda břehy mele - a tak sladká středostavovská šestnáctiletá Bejby pozná jaké to je, když chudý malíř pokojů, rocker a statný zdatný tanečník Johny zpotí tričko, vše se mírně dramaticky zaplete a nakonec se v dobré vyvrbí. Na tomhle campu se bude tančit všude, Bejby příjde o věneček, závěr bude sladký jako ta Corvette model 63 a my musíme konstatovat, že ty >osmdesátky< měly v hudbě a tanci vlastně k šedesátým letem docela blízko, přestože už se vařilo fakt jen z vody a Reagan nebyl JFK (zaplaťpámbůzato!)... A tak co říci závěrem? Když se soul a mambo spojí s romantickodramatickým kýčem, Bejby se naučí tančit a všichni mají karakter, je z toho svrchovaně zábavný film, který ani po skoro dvaceti letech neurazí a vo to vlastně de... Třiapůl roztančené hvězdy - a kam to sakryš zaokrouhlit... No - raděj dolů Bejby, zas takový kult to není... :-)) - - - P.S. A tak sakryš - z nostalgie jsem si to dnes ráno (3.8.08) v lehkém rauši po bigbítové noci sjel znovu a rozhodl jsem se, že přehodnotím svůj ortel nahoru. Je fakt, že v rámci žánru si tahle >oddechovka< (v tom nejlepším slova smyslu!) zaslouží dostat zde konečně červenou barvu. Tož čtyři hvězdy a bez červenání... ;-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantickej banger, díky kterýmu jsem si uvědomil, že neumim tančit. Vidět tohle na velkým plátně v komplet narvanym kině plnym holek byl fakt unikátní zážitek, na kterej jen tak nezapomenu.... soundtrack ženiální! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Hříšný tanec se odehrává během letních prázdnin, ale filmaři natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno. Tam, kde listy už začínaly padat, je dokonce lepili zpět na větve. (Bauer)
  • Keď sa Johnny (Patrick Swayze) a Baby (Jennifer Grey) vracajú autom z tanečného vystúpenia, môžeme vidieť, že sa scéna natáčala v štúdiu, pretože sa stromy pohybujú proti smeru jazdy. (Hudino)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama