Agentura Puzzle: Přízrak (TV film)
Krimi
Česko, 2004, 80 min
V Kunberku na hřbitově se kdosi pokusil vykopat rakev s mrtvým Kozelkou. Noční host navštíví hřbitov znovu, ale netuší, že ho tentokrát zaznamenala skrytá kamera na střeše kaple. Klid není ani na místním zámku - přízrak Němky Huttnerové se opět zjevil a tentokrát ho viděl i Petr. Podle pamětníků prý Huttnerovou a jejího syna zavraždili roku 1945 kvůli pokladu dva muži z Kunberku. Zločin nebyl nikdy objasněn. Jeden z mužů už zemřel, druhý, k Petrovu překvapení Renatin pradědeček Prokop, dožívá v penzionu Olga. Objev falešného okna do nádvoří kunberkského zámku konečně nasměruje pátrání agentury Puzzle. V tajném úkrytu za obrazem najde Petr ženský převlek Schovala si ho tu neznámá osoba, vydávající se za ducha Němky Huttnerové. Petr s pomocí kriminalisty Felixe zjistí, že ohořelé tělo v autě nepatří Kozelkovi, ale neznámému muži, jehož vražda měla být zakryta fingovanou nehodou. Patřilo snad tělo Lamperovi, který zmizel současně se Sandrou Fikarovou? A byl to Lamper, kdo posílal Petrovi výhružné vzkazy jako Sorrow? Sestup Pruska s Vojtíškem do Hagenovy štoly skončil jejich smrtí. Záhadná tragedie změní Petrovo rozhodnutí - je ochoten opět sestoupit do štoly, která mu vzala Janu, a s pomocí doktora Wynnyczuka vyřešit tajemství Hanse Hagena... (oficiální text distributora)
stration
Já musím dát za ****. Tajemné seriály mám rád a tady se to IMHO docela povedlo. Výborný je Robert Jašków.(1.12.2008)
fantoci
Zajímavé a napínavé, i když děj občas trochu zkolabuje. Rozuzlení mě poněkud zklamalo. Znovukoukatelnost nízká.(12.3.2005)
L_O_U_S
Příjemný detektivně-duchařský příběh. Při vyprávění o Hagenově štole mě docela mrazilo. (83.)(5.11.2006)
willis
Herecké výkony se mi zdály jakési nevyrovnané. Snad jen ten stařík byl s tím svým snem docela záhadný, ale to bylo až v posledním díle. Jinak jsem se už modlil aby byl konec. Nic převratného, spousta děr a rádoby tajemství a televizní produkce je na tom hodně vidět.(29.7.2004)
seba
Na české podmínky - slušné. Celkem neokoukaní herci zachraňují co se dá. Trošku jsem se obáva lukončení a sloučení všech slušně rozehraných motivů, ale dalo se to.(30.7.2004)