Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (280)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Natočením tretieho pokračovania "Kocky" vznikla ďalšia filmová séria. Smelo tvrdím, že je to tá najzaujímavejšia a rozhodne najoriginálnejšia horrorová séria z kanadskej produkcie. Nemá to už tak silnú atmosféru ako prvý diel. "Cube Zero" dáva predovšetkým možnosť viacej porozumieť fungovaniu podivného experimentu, v podobe monotvárnych miestnotí so smrteľnými pascami. Neprezrádza však zbytočne veľa a stále si uchováva svoju bizarnú tajomnosť. Mimochodom, veríte v Boha? *** ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno, tak se tvůrci snažili z originálního námětu vyždímat i poslední ždibíček šťávy, kterou oplývala slavná Kostka. Jediným možným prostředkem jak ještě oživit zatuchlé stěny kostky bylo natočit snímek, který by nás dostal i ven z kostky / čtyřstěnu / krychle (sami si vyberte svůj oblíbený matematický výraz), a ten nápad nebyl vůbec špatný. Takže ačkoliv "snad už" poslední díl kostky není tak sofistikovaný, deprimující a originální jako jednička, tak je narozdíl od ní pestřejší, rozmanitější a taky se dozvíme něco ze zákulisí tajemné kostky. Takže pohoda... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pane Bože na nebesích a svatá Marie prostopášná!! Kostka 0 je pořádná vostuda. Uznejte, první díl byl něco mimořádného a co se týče atmosféry, byla jednou z nejlépe udělaných a prostě celkově to byl nářez. Jenže 0 asi chtěla začít od píky a nejenže se jí to vůbec nepodařilo, ale celkové vyznění a šokantnost byli podobného rázu jako když na poště musíte převzít balík. Když k tomu připočtu věci typu, tlusťoch hrábne na mrtvou ženskou a v mžiku se promění v obláček prachu, nemůže tenhle film dostat víc jak 2*. Nejhorší na tom všem je, že když jsem se na to díval, moji spoluhledící byli totálně v šoku a jeden dokonce odešel z toho důvodu, aby v noci nedostal únik moči. A já tam sedím, znudění tím vším a jediné co mě baví je, jak "moji diváci" ječí hrůzou a dáví se horkým čajem Pickwick. Tak už to prostě bejvá... 0=1* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Třetí KOSTKA je dost netypická oproti předchozím dvěma filmům. Máme tu trochu upravený příběh – obětem byl vymyt mozek a vloženy sny. To mi přišlo jako super nápad. Trochu mě mrzelo, že to bylo tak přímočaré a ke konci odfláklé, myslel jsem, že to překoná dvojku. No, rozhodně ale zklamaný nejsem. Oproti druhému filmu tu přibylo více pastí, které byli celkem vydařené a krvavé. Ve výsledku zábavná jednohubka, která neurazí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama