Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě jak se zachová postava, kterou hraje Chloe Sevigny. Zachovala se přesně, tak jak jsem si myslela. Škoda, že se mnohem lépe nepodařilo vykreslit psychologii jednotlivých postav. Určitě by se tak dosáhlo i většího napětí. Takhle snímek nenabídl skoro žádné. V podstatě jsem se pronudila až do konce. Bohužel se s očekávaným koncem nedostavilo nic překvapujícího nebo snad i šokujícího. ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

odpad jsem nedal jenom kvůli standardnímu Stormarovi. bez jakéhokoliv nápadu, napětí nebo logicky. Např. frajer se na konci chce natřít krví aby klouzal, ale natře se jí asi 5 minut před "akcí" takže je jasné že ta krev uschne (což ví přece každy kdo někdy krvacel aspon z nosu). Filmů z tohoto žánru je jako maličkého šafránu a přesto není žádný, který by laťku nastavil pořádně vysoko.Začínám se tomuto izolovanému survival žánru vyhýbat. je to nuda a nic vám to nedá. *spoiler* :získat sebevražedné atentátníky, lze i dřív než za 8 hodin...zaplatit jejich rodinám "vybušné" a máte jich 30 za minutu a ne jednoho za xxx hodin. Velký omyl bez hereckých či filmových kvalit. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Clea udělala to nejlepší, co mohla, když si hned na začátku tohohle shitu nechala provětrat mozek kulkou. A Chloë, ta by tu práci měla jednoznačně dostat, protože přihlížet takový kokotině až do samýho závěru, to opravdu vyžaduje těžce pokřivený charakter. A ostatní herci? No divím se, že je neodstřelili už při castingu. Všechny filmy uvedené v podobných jsou vydařenější, než tohle. FUUUU ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Liebesman totiž pojal svůj film poněkud komorněji a na diváka se nesnaží zapůsobit brutalitou, ale spíše zaútočit na jeho psychiku. Do jisté míry se mu možná skutečně povedlo, protože více než hodinový pohled na bílou místnost je už sám o sobě lehce depresivní, jenž děj sám o sobě nabídne spoustu hluchých a především nudných pasáží, které se nevýslovně táhnou až začnou některé jedince zcela jistě uspávat. I já sám jsem měl chuť několikrát dvd vytáhnout a pustit si raději něco jiného. Což o to herecké obsazení vypadá zajímavě, jenže když jim nedáte dostatek prostoru, aby se jejich přednosti mohli rozvinout naplno, tak je vám houby platné, že se tu objevilo hned několik známých tváří. Mimo jiné i Clea DuVall, která se tu však moc neohřála. Tvůrcům však nelze upřít, že se jim místy skutečně podařilo vytvořit docela zajímavou atmosféru, která několikrát doopravdy vygradovala ve velkém stylu. Jenže pořád se tyto momenty střídali s docela velkou dávkou nudy, která mě doopravdy občas doslova ubíjela. 5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama