Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

lamps 

všechny recenze uživatele

Na své si bezpochyby přijdou jednak fandové brutálního gore spojeného s nelidským-lidským mučením a pastičkami alá Saw, jednak vyznavači hutné atmosféry a rytmické hororové hudby, avšak zákonitě také zastánci racionálního uvažování, kteří se rádi opakovaně baví nad dementním vypointováním podobných žánrových kousků. Collector mě dobré dvě třetiny skutečně bavil, tajemná zápletka v pozadí dráždila mou zvědavost a krvavé násilnické scény měly primárně za účinek navýšení bezútěšné a tísnivé atmošky, takže jim nelze nic vyčítat. Navíc Josh Stewart je docela sympaťák, s ohledem na situaci jednal víceméně rozumně a já mu opravdu úmorně držel palce v jeho beznadějném počínání (tu absurditu, že dva stále pobíhající lidé na sebe ve středně velkém domě ne a ne narazit, jsem si tentokrát dost užíval). Avšak film má ohromné díry jednak v logice celého příběhu (za pár hodin by celý dům takhle vyparádit nestihl), jednak v logice jednotlivých scén (klišé se nám zase kupily) a hlavně v nezvládnutém závěru, který je přímo katalogově zbytečný, narušující v podstatě celou předešlou gradaci a tvůrčí projev. Do dvojky každopádně jdu, protože na smysl vrahova počínání jsem pořád hodně zvědavý. 65% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý "nášlap" ze začátku... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání... maskovaný psychouš v domě... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složité pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne... Ten barák je jediné místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují... Úplně nesmyslné scény, tak moc, že to i mě vadilo, a to v tomto žánru snesu ledacos... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel... No a násilí+gore... Taky "nic moc"... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych tak na úrovni 90. let... A vůbec... Tom Savini už před 80kách tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláknuté... Mučení a týrání... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné... Neříkám, že je to špatný film. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrý potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen... /55%/ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po všech stránkách. Hlavní podíl na úspěchu má originální nápad v podobě osoby Sběratele, který si dost brutálně a nechutně, tak trochu po vzoru Jigsawa, pohrává s vytipovanými lidmi, kterým chystá mučící překvapení po jejich vlastních barácích. Celé je to navíc podpořené sympatickým hlavním hrdinou, šikovným lupičem, který jak na sviňu do jednoho takovýho domu vleze na lup. Napětí, jatka, zakončení...doporučuju! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)

Reklama

Reklama