Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jak se máš Johne?" ,, Dobře!" ,,Byl jsi vybrán. Pokud bude mise úspěšná, můžeš dostat milost!"..... Jak mise dopadne je každýmu předem jasný. Stejně jako, že na Ramba neplatí ani bitevní vrtulník. Ale tak to má bejt. Dobrá akce, maskování v blátě, střelba z kuše, útěk před napalmem - to je jen malá část akcí, které oddělují Ramba od ostatní smrtelné populace. Jinak to samozřejmě není nesmrtelné řemeslo, ale vždy dostanete co chcete. A proto mám Johna ve Vietnamu tak rád. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Přímočará akce, Stallonův pokřivený obličej a jeho neporazitelný hrdina po létech znovu. Tentokrát ve Vietnamu, zrazen svými americkými soudruhy a opět vítězný. Filmová oddychovka lepší než mnohý James Bond. Film dostal za efekty nominaci na Oscara, vydělal 300 milionů dolarů, ale Sly byl osobně "odměněn" i dvěma Zlatými malinami (za scénář a nejhoršího herce) a film získal i další dvě Maliny a 3 nominace na ně. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nnTcdy5yPQs ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Konečně je Rambo takový, jak jsem čekal. První díl byl na tak slavný akční film moc málo akční, ale tady jsem si to vynahradil. Plno výbuchů, mrtvých vietnamců a zpomalených záběrů na běžícího Ramba. Tak to má být... Silvestr sice na Arnolda nemá, ale i tak vznikl obstojný film, který konečně ukazuje toho nesmrtelného a pro mě pravého Ramba. A je mi jedno, že jednička je "lépe natočená". Dvojka mě bavila. To se počítá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mně vážou hodně nostalgické vzpomínky na moje dětství, kdy za bolševika "zakázaný" Rambo byl pro mně a mé kamarády mýtus, film, který pokoutně koloval na špatně simultánně dabovaných kazetách. Nezapomenu, jak jsme u kamaráda na to koukali a já si pak připadal jako ten největší disident pod sluncem, nebo přímo jako Rambo :o)) Když jsem to opět viděl po letech, musel jsem se smát, jak je to naivní, ale pořád svižná akčňárna a milá vzpomínka na divná 80. léta, plná špatného vkusu :o) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani nechcem pocitat, kolkokrat som tento film spolu s KOMANDOM (1985) videl na VHS-ke zaciatkom 90-tych rokov :-) Vtedy sa mi to ako malemu chalanovi velmi pacilo, povedal by som viac, nez jednotka, avsak dnes som sa na tieto 2 casti dival inymi ocami a stale mam tie filmy rad. Ani som netusil, ze scenar k tejto casti pisal Stallone spolu s Jamesom Cameronom. V kazdom pripade v porovnani s jednotkou sa tu akcia pritvrdila a to je to, co mam najradsej a hlavne ta nezabudnutelna drsna Goldsmithova hudba, ktora sa do tohto filmu perfektne hodila, este teraz mi duni v usiach :-)... 14.08.2009 ____________ Sylvester Stallone - (John J. Rambo) +++ Richard Crenna - (Plukovník Samuel Trautman) +++ Charles Napier - (Marshall Murdock) +++ Steven Berkoff - (Plukovník Podovsky) +++ Martin Kove - (Ericson) +++ Julia Nickson-Soul - (Co Bao) +++ Produkcia: Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Scenar: James Cameron, Sylvester Stallone +++ ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Rambo II byl prvním filmem, který byl v Americe uveden do více než 2 000 kin najednou. (Divočák)
  • Ve scéně, kdy Rambo (Sylvester Stallone) útočí vrtulníkem na vesnici, je možné všimnout si, že má prázdné raketnice. Poté z nich ale vystřílí několik raket. Taktéž střílí bočními kulomety, namontovanými ve dveřích, ačkoliv je ve vrtulníku sám a sedí za řízením. (Stejšn)

Reklama

Reklama