Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi jsem si zopakovala hodiny tělocviku a nemusela jsem ani vstát z mé pohodlné postele. Pro začátek malá rozcvička s partou přátel v garáži, poté s pár kamarády v čekárně a ordinaci u dětského lékaře. Nesmí chybět hra na honěnou, skoky a předskoky mezi budovami, přemety v přístavu a výmyky opět v garáži (jsou asi v poslední době oblíbenější než tělocvična). No a nová disciplína v gymnastice, která nahradí akrobacii se stuhou za akrobacii s požární hadicí, bude jistě populární. To celé zakončené penaltovým kopem (kam se na něho hrabe Ronaldino :o) Také byl tak laskavý a vynadal Kate, která nepochopila, že se má obléct. Jednoduše řečeno mi Jason přichystal typickou várku akce a scén wtf?, které mě ale absolutně neurazí, páč jsem nic jiného nečekala. A kdopak by se na něj mohl zlobit, když má takové charisma a sexy (drsný) pohled? :o) Wrrr!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jason Statham musel být v minulém životě hasič, protože s hadicí zachází s neochvějnou a mnohdy milimetrovou přesností. Koordinátor bojových scén Cyril Rafaelli připravil opravdu luxusní scénu, která patří určitě k vrcholům filmu. Akčních výstupů tu lze napočítat mnohem více, ale oproti tomuto chutnému obědu již působí jako malé přesnídávky. Pak se tu prohání, demolují a létají vzduchem nablýskané karosérie a k tomu všemu tu běhá dračice Lola a zabíjí jako o život. Vypadá to, že jde o mega akčňák, že?? Jenže teď přichází to horší. Nevím, co pan Besson vyhulil, ale obyčejný cíčko to asi nebylo. Takových ´what the hell´ scén v jednom filmu jsem dlouho neviděl, tyhle mentáloviny už fakt opouštějí hranici tolerantnosti i velkým nadhledem obdařeného diváka. Totální úlet! Příště bych prosil se důkladněji zaměřit a ještě přidat ve fightech, protože sledovat bombermana Stathama v obleku, kterak udílí své bleskové kopy a mrštné otočky s razancí těžkotonážního bucharu, je prostě žrádlo. 32 miliónů dolarů(rozpočet)/85 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky pitomá Bessonovská produkce, kde nesmyslné akční scény, stupidní tancovačky s auty a nažloutlé kamerové filtry přebijí už tak chatrný scénář. Jednička byla ještě jakž takž solidní jízda, kde byla právě nadsázka příjemným osvěžením. Dvojka je přehnaná exhibice a když vidím auto skákat z jedné střechy výškové budovy na druhou (ještě technicky tak zprasené), chce se mi blinkat. Statham neztratil nic ze svého charismatu a ohánět se taktéž umí stále velice slušně, avšak to je tak jediné co zůstalo. Miami je vcelku atraktivní lokace na natáčení a díky rychlým střihům budeme mít občas pocit, že je to celé strašně cool akční jízda, i když je to v podstatě nehorázná patlanina. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Eh? Co na to říct? No Luc Besson se teda tentokrát vážně vyznamenal. Kurýr dvojka je totiž plný buď klišé anebo úplných šíleností, kdy si člověk říká, již zmíňené WHAT THE FUCK?! Příklady: Frank Martin odhakuje z pod Audi bombu jeřábem - za jízdy. Frank Martin jezdí po barácích jako Batman. No a co dělá na konci ten tryskáč je vážně nářez. Jenom sedíte a hledíte. Dva kladné body si to u mě vysloužilo za Jasona Stathama a perfektní černé Lamborghini, které to ani do konce filmu nepřežilo. Fňuk. ;-)... Napodruhé to byla mnohem větší legrace. Hodně dobře jsem se pobavil. Možná to časem zvednu na 3*. ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo by som označil Kuriéra 2 za umelo vytvorenú druhú časť priemerného akčného filmu. Na filme nezaujme ani zápletka, nečakajte ani veľkolepé akčné scény a čo sa týka hercov za zmienku stojí iba nádherná Amber Valletta. Kuriér 2 je skrátka zbytočný film. Neurazí, nenadchne a po piatich minútach zabudnete, že ste ho videli. Odporúčam vám preto aby ste si radšej pozreli film podľa podarenejšieho Bessonovho scenáru Utrhnutý z reťaze. Budete z neho určite menej sklamaný ako z Kuriéra 2. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)
  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)

Reklama

Reklama