Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

novoten 

všechny recenze uživatele

S pověstí jednoho z nejnevšednějších nářezů posledních let nedošel Running Scared s nenápadně podbízivými klišé zrovna daleko. Nepomáhá ani pomalý rozjezd, kde sice Walker může nadávat jak chce, ale kvůli nedůrazně vyhroceným okolnostem mu to právě moc nevěřím. Ve druhé polovině už naštěstí odhodlaný hlavní hrdina skutečně je v koncích a dá to pocítit i divákovi. Scénář si definitivně přestane brát servítky, představí pár regulérně divných postav a najednou jsem se nestačil divit, kde se vlastně ten příběh zlomil natolik, že mě nevyděsí ani malý kluk s igelitkou utaženou přes hlavu. Celkovému spádu nejvíc pomáhá kamera, moře vizuálních vychytávek a konečně i hlavní hrdina. Na rozdíl od několikrát srovnávaného Cranku tady ale chybí bezvýchodnost od začátku do konce. Třebaže u Stathamova one man show byla podána s mnohem větší nadsázkou, o to víc zase fungovala. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda hodně šílená akční jízda. Má to od začátku neuvěřitelnej spád, suprovej vizual a kameru, ze který jsem fakt nechápal!! I když to po vizuální stránce působí trochu "komixově", tak se ten film bere docela vážně. To mi na něm ze začátku dělalo trochu problémy, protože jsem s otevřenou hubou koukal na jednu šílenou scénu za druhou a nějak to nedokázal pobrat jako černý humor. Jestli vůbec v tomhle černej humor je, to je mi docela záhadou. Jako celek mi film přišel jako docela vážná záležitost. Je faktem, že to je jen slepenec naprosto šílených "wtf" scén a událostí na pozadí jednoduché gangsterské zápletky. Ale funguje to výborně. O čem tady vlastně celou dobu píšu, tak je neuvěřitelná amorálnost a cynismus toho filmu!! Všechna špína a zlo ulic jsou zde narvány do jedné ujeté šílené thriller-action jízdy, která ve finále graduje neuvěřitelným směrem!! Pro mne slušné překvapení, protože tohle jsem od filmu opravdu nečekal. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, která nenchá vydechnout ani na sekundu. Možná až na konci se dá trochu vydechnou, protože závěr je trošku očekávanej, ale natolik dobře zpracovanej, že to ani moc nevadí Kupodivu i slušňáček Paul Walker je slušně drsnej a hraje dobře.Za zmínku tady určitě taky stojí karel Roden opět v roli rusáka, ten snad ani nic jinýho nehraje, ale musim uznat, že se na to celkem hodí a to jeho tetování fakt nemá chybu. Jedinej kdo mi moc neseděl je Cameron Bright, ten se desně snaží jít ve stopách Osmenta, ale myslim, že tu svojí tajuplnost děsně přehání, sice na to má dobrej obličej, ale ten jeho neustále stejnej výraz mi za chvilku už šel na nervy, ale jinak byl celkem dobrej. Já jsem fakt dost spokojenej takhle napínavej a dobře zpracovanej akční trhriller se skvělou kamerou sem už nějakou tu dobu neviděl a nebýt trošku slabšího konce, tak by to bylo plných 5*, takhle jsou to jen slabší ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po pár rokoch som sa k tejto naspeedovanej hystérii opäť vrátil a musím skonštatovať, že je to stále len naspeedovaná hystéria s pár svetlými momentami. Asi to teda bude "postmoderná variácia na film-noir", ale pripadá mi až otravne preexponovaná. Taký, za adrenalín sa schovávajúci afekt. Do najlepších kúskov Tonyho Scotta to má ďaleko; ten totiž vedel, že aj ono naplňovanie žánrových škatuliek alebo experimentovanie s formou skrz zbesilý a pritom stále sofistikovaný štýl musí mať hlavu a pätu. "Running Scared" je vizuálne uhrančivý guláš bez vnútornej organizácie, ktorý ani po druhej projekcii nenesie známky vyšších ambicií. Škoda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Running Scared / Main Title ,2. Love On A Washing Machine ,3. The Duke ,4. True Grit / “Get Down!” ,5. Chasing The Bullet ,6. Crack House Cacophony ,7. Sitdown ,8. The Boys Hide The Gun / Nicky Comes Clean ,9. I Belong To Him ,10. Equal Measures ,11. Dez & Edele’s ,12. Fire Fight ,13. A Mother’s Instinct ,14. You’re An American ,15. I Knew This Kid … / The Killing Ground ,16. Nobody Knows Nobody / Priceless / Drive To Brighton Beach ,17. Iced! ,18. Aftermath / Across The Pulaski Skyway ,19. MacDaddy / T, I’m Coming Home ,20. I Was Always The Real Joey ,21. A Family United ,22. End Credits ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Film se točil i v Praze, jež se musela tvářit Americky. Autobusové nádraží Florenc se například proměnilo v americké přelepením nápisů na cedulích. (Siriuss)
  • Režisér Wayne Kramer byl příjemně překvapen, že film dostal od MPAA hned na první pokus označení R místo NC-17, které očekával. (Othello)
  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno