Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Velká Británie Doc Martin
TV spot 1
Velká Británie, (2004–2022), 62 h 31 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, John Marquez, Selina Cadell, Jessica Ransom, Eileen Atkins, Stephanie Cole, Katherine Parkinson (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(79)

Obsahy(1)

Úspěšný londýnský chirurg Martin Ellingham se rozhodne dát vale městu i kariéře a odchází na venkov do ospalé vesnice Cornish, aby se zde působil jako praktický lékař. Má sice skvělé chirurgické schopnosti, ale naprosto mu chybí schopnost komunikovat s lidmi, což jeho novým pacientům brzy začne jít na nervy. Navíc je v ordinaci zmatek po jeho předchůdci, lékařské vybavení je neopravitelné a v záznamech o pacientech panuje nepořádek. "Korunou" jeho nové praxe je ovšem Elaine Denhamová, nejneschopnější sekretářka v kraji, kterou zdědil po svém předchůdci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele nonick1 k tomuto seriálu (2)

Doktor Martin (2004) 

Suchý britský humor, zvlhčovaný litry krve stříkající ze zraněných nešťastníků sídlících v ospalém přístavním městečku Portwenn aka Port Isaac, kteří si (tak jako ostatní členové tohoto svérázného panoptika) vzali do hlavy, že doktoru Ellinghamovi budou (přes jeho nesouhlas) říkat Martine... Téměř každý díl až bizarně osciluje mezi komedií, krimi, horrorem, love story a detektivkou :-) Nevím, jak je možné, že mě tento podivuhodný seriálový žánrový mix tak dlouho míjel - zřejmě pro jeho českou, zcela nepovedenou "Donutilovskou" verzi, která se míjí s originálem asi tak jako Halleyova kometa se Zemí. Upgrade 02.06.: Nedá se svítit - je to prostě na plnou palbu, navzdory tomu, že od čtvrté série mají postavy nový dabing a v případě doktora Martina či paní Tishellové je to, bohužel, změna k horšímu. ()

Vraťte odesílateli (2022) (S10E06) 

Zatím nejlepší díl této řady. Jako by se tvůrci konečně rozpomněli, jak na to:  za vše hovoří výraz zaskočené Lory / Luisy na londýnské přednášce Dr. Ellinghama s názvem "Výzkum čípku geriatrické rodičky ze zapadákova".  :-)))) ()

Reklama

Reklama