• golfista

Ty dvě hvězdičky jsou spíš z nostalgie. Úrovní si tohle Adamcovo dílo nezadá s "Pojišťovnou".(5.10.2004)

• Cival

Nevím proč, ale na socialistických inscenacích v poslední době hodně ulítávám. Naivita scénářů ruku v ruce s úsměvným zpracováním, to se jen tak neomrzí.(5.10.2004)

• Tosim

ACHTUNG - SPOLIERS! Co k tomu dodávat? Je to blbé, ale jaksi "krásně." Nejlepší roli tam má Ljuba Krbová, kterážto už v tomto věku měla překrásné poprsí. Celý seriál se v podstatě točí kolem hloupoučkých zápletek ohledně peněz a "stěhování (se) do Prahy." Původně jsem chtěl dát hvězdičky tři, ale za "odhalení" nepocitvého a skrz na skrz zkaženého opraváře automobilů (který "nemaká" za nic jiného, než za tuzexový bony) a za totálně trapný vnitřní monolog Elišky Balzerové na maturitním večírku musím ubrat...nemůžu si pomoct...je to prostě...pitomý. Navíc nevím, jakým způsobem se u tohoto díla dělaly postsynchrony, jelikož pokaždé, když je dialog v exteriéru, vypadá to, jako kdyby ti lidé mluvili s papírovou krabicí na hlavě :-)(19.10.2004)

• Radek99

Nějakou výpovědní hodnotu tenhle normalizační skvost má - je zajímavé sledovat ten civilizační posun, osmnáctiletí se chovají a řeší problémy dnešních třináctiletých, první rande, první pusa, reflexe rozpadu manželství rodičů... Jinak je ale dobová mládež vzorně normalizovaná a její skutečný život je, řečeno slovy Milana Kundery, jinde.(12.6.2011)

• Karlos80

Hudba: Ladislav Štaidl. Poznávacím znamením tohoto oblíbeného socialistického seriálu o dospívání, strastech, zájmech, prostě o osudech mladých maturantů, kteří pomalu dozrávají v dospělé lidi byly právě dvě Štaidlovi nesmírně populární písně "Mží Ti do vlasů" , "Jsou dny, kdy svítá o něco dřív" a "Miluji tě". Kdybyste mě probudili ve dvě v noci a zahráli tyto tři písně, ihned vám řeknu z jakého jsou filmu:-)! Koukatelný to určitě bylo (především pro mou generaci) a obešlo se to i bez zbytečných ideologických keců:-)(11.5.2006)

• Kulmon

Zajímavosti: Seriál se odehrává a je natáčen v Chrudimi. *** Chrudim byla vybrána, protože režisér Adamec ji dobře znal, neboť pochází z nedaleké Skutče. *** Budova gymnázia je ve skutečnosti budovou základní školy na Školním náměstí. Gymnázium se nachází v Olbrachtově ulici. *** Uvnitř budovy gymnázia tvůrci nikdy nebyli, vše se natáčelo v ateliérech na Kavčích horách. *** Ve vedlejším studiu se natáčel zároveň seriál Inženýrská odysea. Mladí herci tak jednou po skončení natáčení "naskočili" jako kompars do Inženýrské odysey. *** Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. *** V seriálu se o Jindru Bartošovou pral Jan Čenský s Antonínem Navrátilem. Ve skutečnosti ji získal Michal Pešek, který ji později vyměnil za další spolužačku ze seriálu Danu Bartůňkovou.(28.4.2011)

• Brouk

Tenhle seriál jsem nikdy neměl rád, protože mi byl hvězdář A.Navrátil jako kladný představitel zvlášť nesympatický... Brrrr a jindy kladný Čenský tady byl za rozmazleného tenisového floutka... Pokus televize konce 70. let o seriál pro teenagery (tehdy uvědomělé svazáky jak jinak)...(5.10.2004)

• StarsFan

Nevýrazný, příšerně ozvučený seriál (hudba přebíjí slovo a dialogům v exteriérech není vůbec rozumět) s děsivou úvodní znělkou, kterou jsem ani jednou nezvládla doposlouchat do konce. Ale na druhou stranu je to také celkem koukatelné a dle mého nejcharismatičtější český herec Jiří Bartoška je tady přesně ve věku, ve kterém bych ho jako dárek pod vánočním stromečkem rozhodně neodmítla.(20.4.2011)

• gudaulin

Dobový seriál pro mládež, který byl naivní už při svém prvním vysílání a dnes je to úsměvná záležitost, ale čistě z nostalgie dávám dvě hvězdičky. Celkový dojem: 30 %. Když nic jiného, tak tehdy nebylo ve zvyku natahovat seriálová dílka donekonečna, takže scénáristická impotence nevyplynula na povrch tak záhy. Z celého seriálu jsou asi nejhodnotnější dvě písničky rámující jednotlivé díly na začátku a na konci z díly socialistického hitmakera Ládi Štaidla. Utkvěly mi v paměti i po té neuvěřitelné době.(19.7.2008)

• paascha

Pro sračky tohoto typu nemám pochopení. Začíná to strašnou Štaidlovou písní a pokračuje až do prdele. A to příšerné obsazení: Bimbo Juřička, debilní Čenský, nějaká kurva a nějaká brejlatá hrůza hodně špatný Pešek, kterého dnes stíhá policie...shit(3.8.2011)

• HoneyBunny

FAKT PĚKNÁ ÚVODNÍ PÍŠNIČKA. PŘI REPRÍZE SI TENHLE KOUSEK NENECHTE UJÍT.(2.6.2005)

"Neuč se, život Tě naučí." Tak to napsal Čenský na písemku své spolužačky a matematik Bartoška, přezdívaný Cicvár, zuřil. Pěkná postava hvězdáře Antonína Navrátila a jeho rodičů (Jana Hlaváčová a Vladimír Menšík).(9.7.2008)

Ty tři jen a jen z nostalgie, za komunistů to patřilo k tomu lepšímu - ale viděno namátkou dnes čerstvým okem, tak je to hodně plytké.(11.7.2011)

• Dawe.zs

Velmi naivní seriál.............. Antonín Navrátil nesympatický, Čenský zase protivný(24.10.2010)

Mám ráda seriály ze školního prostředí, tady vlastně ze studentského. Neměla jsem tušení, že seriál natočil Jiří Adamec.(29.10.2008)

Skvela sranda a aspon to trochu odpovidalo skutecnosti....(13.4.2006)

• wuxia

Žralok v botě víno nakyslé/o životě vím už taky svéééé(8.12.2004)

• Mulosz

Nebyt te zapletky s penezi a slusne vyvinuteho poprsi svazacky Ljuby Krbove, ani na chvili bych ten serial nebral vazne. Maximalni scenaristicka i rezijni topornost, neuveritelnost jakekoliv postavy, nechtena usmevnost nekterych hlasek. Voice-overy jednotlivych protagonistu jsou fakt k zesileni. Lada Staidl a jeho Muzikoterapie III spolehlive kandiduje do cela zebricku nejhorsich ceskych alb vsech dob. Tolik jen obecne, o neumetelstvi vsech tvurcu by se daly napsat stohy. Jestli nekdo prozil takove studium na gymplu, uprimne ho lituju. A jestli jeho nejkrasnejsi spoluzacka dosahovala kvalit Miliny, tak je politovani o to uprimnejsi.(7.6.2011)

• cariada

Hodně průměrné. Jediný co člověku utví je nový spolužák Žalud a Jan Čenský ,který hraje závodně tenis a pak díky nehodě na babetě musí s tenisem skončit. Co mě asi nejvíc vadilo byla Štajdlova titulní píseň.(30.12.2007)

• gabin(a)

Odpad a vím proč! Na gymplu jsem studovala ve stejné době a žili jsme úplně jinak! Souhlasí akorát typy, ty byly vždy a všude stejné, jak je vidět už u Martina Friče. Prosím nereprízovat, ať si o nás další generace nemyslí, že jsme byli taková paka....Safra! Pozdě, dnes jsem v TV magazínu zjistila, že repríza bude. Tak doufám v nechuť dnešní generace čučet na adamcoviny:-)(18.4.2011)

<< předchozí 1 2 3