Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

"Příběh" tohohle seriálu by se dal sestříhat do průměrně nudného 1,5 hodinového filmu. Zbytek jsou: titulky (celkem 6x7 minut, tedy 42 minut, tedy celkem délka téměř jednoho celého dílu) a hlavně kilometry vaty, kdy třeba rejža řekne Čenskýmu, hele dělej něco, aby bylo vidět jako že si sportsmen, no a on v kuchyni 5 minut za naprostýho ticha onanuje před kamerou, staví se na hlavu, hraje si s nějakou tenisovou pálkou a protahuje se způsobem, ze kterého je jasné, že o sportu slyšel naposledy na základce na hodině TV. Další zápor díla: nebyl jsem schopen se rozhodnout, jestli Jindra Bartošová, která hraje jednu z hlavních postav, je pěkná nebo děsně ošklivá. Takovýhle záhady nemám rád. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál ve mně vyvolává docela protichůdné pocity. Jedna část mého já mi říká, že je to totální kravina, která by mě za normálních okolností hodně nudila. Druhé části mého já se ale tenhle seriál nějakým zvláštním způsobem líbí. A když se tyhle mé pocity skloubí dohromady, tak mi z toho vznikne, že tento seriál je nudná a strojená blbost, která mě ale dokázala zaujmout aspoň do té míry, že jsem chtěl dobrovolně vidět všechny díly a byl jsem zvědavý, jak osudy jednotlivých hrdinů dopadnou. Takže ve výsledku tenhle seriál vnímám jen jako zajímavý náhled do prostředí studentů maturitního ročníku jednoho maloměstského gymnázia v dobách socialismu. Ovšem ten náhled je podán docela odpudivou formou, která je táhlá, mnohdy nudná, a neustálé rozebírání pocitů a pohnutek některých postav je zde příliš dlouhé a mnohdy zbytečné. Do toho se zde najdou i některé odpudivé postavy (obzvlášť Hejkalka mi lezla na nervy), ale i postavy příjemné (pan Menšík, pan Bartoška, a nebo i pan Ladislav Pešek, který se ale objevuje jen v jednom díle a pouze na pár minut). Hudba od Ladislava Štaidla mi nijak nevadila, naopak se mi i docela líbila. Celkově tedy tento seriál vnímám jako hodně zvláštní, ale svým způsobem zajímavé dílo, a uděluji mu lepší dvě hvězdy. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se mi stává, že nějakému seriálu tohoto typu dám nižší hodnocení, než je zdejší průměr. Nostalgie spolu se zalíbením v nejrůznějších věcech, které jiným připadají bizarní, zkrátka dělají svoje. Jenže tady jde opravdu o velice slabý seriál, ve kterém dojde k zápletce vlastně až ve čtvrtém dílu (což je u šestidílného seriálu, kdy se v posledním díle už vlastně nic nestane, docela na zamyšlenou). Studenti tvoří dost nesympatický kolektiv, scénář je opravdu vaření z vody a z celkového zpracování také čiší buď amatérismus anebo skutečně málo času a rozpočtu. Přitom Jiří Adamec mnohokrát v jiných dílech ukázal, že umí. Množství scén, ze kterých je divákovi trapně (např. vnitřní monolog hodné učitelky Balzerové na konci), je značné, rozporuplná je i hudba od Ladislava Štaidla. Kdo by si ale zasloužil zcela najisto doživotní práci v uranových dolech, je zvukař. Kdybych na svůj mobil natočil šeptací dialog uprostřed rozšštěkaného psího útulku, nemohlo by to dopadnout hůř než v tomto seriálu. Nelituji času, který jsem seriálu věnoval, s klidným svědomím ho mohu doporučit podobným nostalgikům, ale v hodnocení se snažím být objektivní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nijak zajímavé, nijak vtipné, ale spíše takové unylé příběhy studentů, kteří se chovají jako z ideologické příručky. Kromě úvodní písničky příběhově o ničem, vztah Bartošové a Navrátila poněkud neuvěřitelný, stejně jako vztah syna a otce (Navrátil a Menšík). ale díky scénám s Menšíkem alespoň něco nadprůměrného. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V dospelych rolich spickove (klasicky) obsazeno, v detskych rolich uz je to slabsi. Navratil za divnyho, mladej Censky za tenistu, k tomu nekolik neznamych tvari...a Juricka samozrejme nechybi. Jinak jde o serial, ktery si vychutnaji spise obdivovatele socialistickeho vizualu. Pribehove slabe. Muzika Staidl. 3- ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Budova gymnázia je ve skutečnosti budovou základní školy na Školním náměstí. Gymnázium se nachází v Olbrachtově ulici. (Kulmon)
  • Ve vedlejším studiu se natáčel zároveň seriál Inženýrská odysea. Mladí herci tak jednou po skončení natáčení "naskočili" jako kompars do Inženýrské odysey. (Kulmon)

Reklama

Reklama