Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, příšerně ozvučený seriál (hudba přebíjí slovo a dialogům v exteriérech není vůbec rozumět) s děsivou úvodní znělkou, kterou jsem ani jednou nezvládla doposlouchat do konce. Ale na druhou stranu je to také celkem koukatelné a dle mého nejcharismatičtější český herec Jiří Bartoška je tady přesně ve věku, ve kterém bych ho jako dárek pod vánočním stromečkem rozhodně neodmítla. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Ve své době to bylo něco jako Beverly Hills 90210 po česku, nevzpomínám si na jiný se seriál ze středoškolského prostředí z těch dob. Socialismus s trochu lidskou tváří :-) Docela komická je představa tvůrců, co tehdy poslouchali osmnáctiletí teenageři: " starýho, dobrýho Bobka, Láďu Štaidla Muzikoterapii a Discobolos dvojku".... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOLIERS! Co k tomu dodávat? Je to blbé, ale jaksi "krásně." Nejlepší roli tam má Ljuba Krbová, kterážto už v tomto věku měla překrásné poprsí. Celý seriál se v podstatě točí kolem hloupoučkých zápletek ohledně peněz a "stěhování (se) do Prahy." Původně jsem chtěl dát hvězdičky tři, ale za "odhalení" nepocitvého a skrz na skrz zkaženého opraváře automobilů (který "nemaká" za nic jiného, než za tuzexový bony) a za totálně trapný vnitřní monolog Elišky Balzerové na maturitním večírku musím ubrat...nemůžu si pomoct...je to prostě...pitomý. Navíc nevím, jakým způsobem se u tohoto díla dělaly postsynchrony, jelikož pokaždé, když je dialog v exteriéru, vypadá to, jako kdyby ti lidé mluvili s papírovou krabicí na hlavě :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobový seriál pro mládež, který byl naivní už při svém prvním vysílání a dnes je to úsměvná záležitost, ale čistě z nostalgie dávám dvě hvězdičky. Celkový dojem: 30 %. Když nic jiného, tak tehdy nebylo ve zvyku natahovat seriálová dílka donekonečna, takže scénáristická impotence nevyplynula na povrch tak záhy. Z celého seriálu jsou asi nejhodnotnější dvě písničky rámující jednotlivé díly na začátku a na konci z díly socialistického hitmakera Ládi Štaidla. Utkvěly mi v paměti i po té neuvěřitelné době. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Kladem jsou některé z dialogů a hereckých výkonů, jenž i v rámci tohoto díla -(nikoliv špatného, ovšem ani zcela vrcholného)- bohatě postačují, aby dnešní seriálové opusy strčily do kapsy.(Osvědčení Hlaváčová, Menšík, plus tentokrát výteční Zounar s Trojanem) Co je ale hlavní, pokud jde o volbu představitelek studentek, těžce mi zde tvůrci kápli do noty. Bartůňková je otevřená sexuální výzva v kostce, Bartošová má ty svoje zádumčivé studánky o hloubce Mariánského příkopu a Ljuba Krbová, to je hotová óda na miláčka s předzvěstí jedněch z nejhezčích koziček ever. Tahle třída byla zkrátka výjimečný ročník a závidím tomu, kdo jej měl možnost sklízet a následně chutnat, natož se jím opíjet do němoty. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. (Kulmon)

Reklama

Reklama