Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zase o něco míň originální, zase o něco trapnější. Návrat G.W.Baileyho se vůbec nepovedl, jelikož tímto dílem počínaje se prezentuje jako nesympatický hňup - ta tam jsou skvělé hlášky. Přibylo zase několik zbytečných postav a původní osazenstvo toho už moc nezachrání. Pár slušných fórů se sice najde, ale Steve Guttenberg udělal MOC dobře, že se k dalším dílům otočil zády (na druhou stranu, podobnou roli už nikdy nedostal). ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Propad k imbecilitě a laciným natahovaným fórům je znatelnější a znatelnější díl od dílu. Postupně se série Policejních akademií propracovala k degeneraci původně originálních postav, trapnému moralizování za pomoci klišovitých happy-endů a rádoby strhujícímu finále na neobvyklých dopravních prostředcích. Čtyřku už víckrát vidět nemusím, stejně jako díly po ní. ()

Reklama

mcamino 

všechny recenze uživatele

Dřív se mi to líbilo, a moc, ale s odstupem času, repektive včera jsem si tento díl po dlouhé době několika let pustil, si říkám kde je kurňa nějaká zápletka, žádná pořádná není, žádný zvrat, nic. Prostě během celého filmu vítězí dobro až na asi 5 minut děje. Já osobně mám happy endy rád. Ale tohle je trochu moc i na mě. I tak ale je to jediná stinná stránka, jinak vtipem stále srší, jsou tu znovu naši hrdinové a tentokrát naposledy se Stevem Guttenbergem. Méně jak 4* tedy dát nemužu, to by mi bylo proti srsti, ale 5 jsem taky nedal, pro mě takové mírně lepší 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám na rovinu, z tých vašich šiat je mi zle.“ Štvorka vtrhla do kín len rok po trojke a aj keď to možno nie je žiadny zázrak, stále sa ako-tak drží zubami nechtami pôvodného ducha série a ja tomu tie mizerné 3* dám, aj keď ako hovorí klasik nedám ich rád. Skutočný zošup kvality ale nastal až odchodom Stevea Guttenberga, čo sa odohralo už v nasledujúcej časti, po ktorej (vrátane) už séria nikdy viac nebola taká, ako v prvých štyroch dieloch. V Policajnej akadémii 4 Lassard odchádza na pracovnú cestu a dočasne ho nebude zastupovať nikto iný, než legendárny kapitán Harris v podaní G.W. Baileyho. Na tom je zaujímavé, že si ho fanúšikovia so sériou podvedome spájajú a pritom vynechal ako dvojku, tak trojku (počas tejto prestávky sa s Guttenbergom stihol stretnúť v roku 1986 aspoň v hite Číslo 5 žije, keď už nie v Policajných akadémiách). Kapitán Harris urobí všetko pre to, aby sabotoval Lassardov ambiciózny nový občiansky program, v rámci ktorého chce do zboru prijať civilov v čele s militantnou agilnou dôchodkyňou pani Feldmanovou, ktorá si okamžite získa Tackleberryho drsné srdce. Vracajú sa Mahoney, Hightower, Hooksová, Jones, Lassard, či „pán Zed“ a Sweetchuck. Pikoškou je výskyt 29-ročnej Sharon Stone. Nesmie chýbať Modrá ustrica a plno situačných gagov s pádmi, sekundovými lepidlami, kakancami od holubov, prasknutými okuliarmi, ovoniavaním guliek, „toi-toikou“ a Jonesovými zvukmi. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, tak se mi čtvrtá Policejní akademie celkem líbila, ale s odstupem času si člověk uvědomuje, že jde v tomto případě spíše už o podprůměrný díl, který vykrádá předchozí tři filmy. Stále mě nejvíce pobavily scény se Zedem a panem Sweetchuckem, místy i s babkou Feldmanovou - ostatní postavy spíš jen přicmrndávaly. První díl policejní série, u kterého už byl pokles kvality znatelný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama