Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S prudkým rozvojom počítačových technológií nastal v novom miléniu zlatý vek animovaného filmu. Doslova sa s nimi roztrhlo vrece. Z každej strany sa na nás valia, šklebia, skáču, zabávajú nás, alebo nám vypočítavo skúšajú hrať na city roztomilé, animované, farebné postavičky, ktorým hlasy prepožičali známi herci. "Toy Story" patrí medzi priekopníkov tejto filmovej tvorby. Ľudia z Pixar Studios dokázali už v roku 1995 urobiť snímok, ktorý ešte aj dnes pôsobí sviežim, nezastaralým dojmom. Čo je pri súčastnej závratnej rýchlosti vývoja odvetvia počítačovaj animácie niečo obdivuhodné. **** ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Sám bych na to nekoukal, takže to hodnotím podle toho, jak moc dobrý je tenhle film pro děti. A pro ně je super. Oživlé hračky jsou fajn nápad už od dob H. Ch. Andersena a pak Hermíny Týrlové. Woody, Buzz, pan Brambora a vůbec všechny postavy jsou osobité a celé to dobře ubíhá. A když si k tomu přidáte adekvátní humor, (na svou dobu) luxusní animaci a soundtrack Pavla Bobka, máte perfektní animák. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1995, to je až neuvěřitelné. A pořád je velmi oblíbený. Film o světě, kde hračky mají svůj život a mají své radosti i starosti. Doba, kdy hračky ožívají mi připadá fascinující. Mám takový matný pocit, že jsem nad tím v dětství přemýšlela, co dělají hračky, když je nevidím. Jsem ráda, že tento film vznikl. Woody je kovboj - hračka, kterou má Andy nejraději. Až do chvíle, kdy Andy dostane k narozeninám Buzze rakeťáka. Posléze se Woody i Buzz ztrácejí a odnáší si je domů Sid. Chlapec, který své hračky mučí a ničí. Do toho se blíží stěhování Andyho rodiny. Stihnou se Buzz a Woody vrátit dříve, než se jejich milovaný Andy vrátí? Na to se musíte podívat sami. - "Woody. He's brave, and kind, and smart. But that thing that makes Woody special, is he'll never give up on you, ever. He'll be there for you, no matter what." ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Byl první a to je tak asi všechno. Že by se jinak Příběh hraček nějak vymykal z té dlouhé řady animáků, které následovaly pak, se rozhodně říct nedá. Navíc mě celou dobu pěkně prudilo zpracování některých postaviček - především kovboj Woody a klučina hajzlík, prznitel hraček. ***Věděli jste, že: Studio Pixar, ve kterém byl Příběh hraček vytvořen, vzniknulo z bývalé firmy na vytváření zvláštních efektů jménem Graphics Group, kterou založil pro své projekty George Lucas. Ten se ale po svém rozvodu dostal do finančních potíží a byl nucen firmu prodat.// Šéf týmu pracujícího na Příběhu hraček John Lesseter neměl žádné zkušenosti s tvorbou delších filmů a psaní scénáře mu tak činilo obrovské problémy. Nakonec byl dokonce nucen se zapsat na spisovatelský rychlokurz.*** ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Předobrazem Woodyho a Buzze jsou hračky, které v dětství vlastnil režisér John Lasseter. Woody (Tom Hanks) je založen na natahovacím Casperovi, Buzz (Tim Allen) na hračce G. I. Joe. (HellFire)
  • Vo filme sa dá zbadať benzínová pumpa spoločnosti DINOCO. Táto istá spoločnosť je aj v ďalšom filme od Pixaru - Autá. (slavo_held)
  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama