Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Robinovi z Loxley středověcí exekutoři postavili hrad na kolečka, odvezli mu ho do skladu a na místě zanechali pouze základy a sluhu Mrkáče, který si právě na WC četl Playboye pro nevidomé. Robin se vydává na cestu za pomstou, při které ho čekají důmyslné léčky šerifa z Rottinghamu, lukostřelecká soutěž zakončená podrobným prozkoumáním scénáře i důmyslný Marianin pás cudnosti, na který je i zbojníkův mozek krátký. Robin však může být klidný, neboť jeho život záleží na postřehu slepého Mrkáče, který vše sleduje bystrým pohledem z vyvýšeného stanoviště. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)

Reklama

Reklama