Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě to šlo, než se začal Damian modlit ke svému otci a v hajzlu to skončilo, když začal promlouvat ke svým ovečkám a žádat je, ať zabijí Ježíše (nejen, že je ta scéna naprosto tragická a výkonem Sama Neila v ní až komická, ale zatažení „druhé strany“ do příběhu a odstavení boje ďábel vs. člověk, mi vůbec nesedlo, ještě když ta zápletka a pointa s druhým narozením Krista je tak průhledná a předvídatelná již po pár minutách filmu). Navíc je to docela nuda. Ale má to dobrou hudbu. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie (filmy som videl prvý krát ako dieťa) a za Sama Neilla dávam za štyri hviezdy. Je to už spolu s pokračovaním o dosť slabšie, ako Donnerov majsterštyk, ale na to, že sa vôbec producenti pustili do takejto série, ktorá mohla skončiť podstatne béčkovejšie a namiesto strachu rozsievať iba nechcený humor a trápnosť, je zázrakom, že to dopadlo aspoň takto solídne. 70% a ak by som to videl dnes, asi by som išiel v hodnotení nižšie. Načo si ale ruinovať nostalgické spomienky z mladosti. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli dospělého Damiena, co víc si může hororový fanoušek přát. Jeho obsazení dodává jinak celkem obyčejné trojce šmrnc. Musím pochválit solidní smrti (i ty neukázané díky své povaze budí děs - eliminace potenciálních Ježíšů) a občas jsem měl pocit i drzého černého humoru. Naprosto trapný je konec a jakási snaha o romantickou linku, takže rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami je podle nálady - nebo podle absťáku po osmdesátkových hororech. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • Když je Damien (Sam Neill) s Kate (Lisa Harrow), jejím synem a psem v Hyde Parku, rozhodnou se zajít na oběd. Stromy jsou v plném květu. O chvíli později však ve stejném oblečení dorazí na Speakers' Corner a stromy jsou zcela bez listí. (Johnny.ARN)
  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama