Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (775)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přételé Humor a Vtip se asi s novým režisérem moc nemuseli, tak pan režisér si usmyslil, že lepší to bude bez nich. Musím říct, že se spletl. Po dvou předešlých dílech bych to viděl spíš jako takové malé zklamání, protože pokud tento animák postrádá vtip, tak se zde už není moc na co dívat. Slabé * * za animace, která zůstala neporušena. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na moje vlastné prekvapenie som sa obstojne bavil. Samozrejme, na vynikajúcu jednotku ani obstojnú dvojku sa to nechytá ani náhodou, príbeh celkovo je prostoduchá "ftákovina" bez jediného prekvapivého či aspoň zaujímavého zvratu a navyše má film kdesi v strede kritických cca 20 minút (všetko okolo Merlina je uvarené z vody, a to riadne zatuchnutej), ale... Dobrých vtipov je stále dosť a vyvrcholenie je slušne vygradované. Princezné ma bavili v každej scéne (možno preto, že som nedávno videl Snehulienku, takže ma zvieratká privolané na likvidáciu nepriateľa za zvuku Led Zeppelin naozaj potešili) a umierajúci tatko-žabiak je výborná, do absurdity naťahovaná a teda veľmi vtipná scéna. Rozsudok: výrazne slabšie ako prvé dve časti, ale stále stráviteľné. A určite menšie sklamanie ako tretie diely Pirátov a Spider-Mana... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to zábavné. A když rodinná komedie není zábavná, k čemu tedy je? Vtípky jsou buď trapné anebo převzaté z minulých dílů (kočičí očíčka). A kam zmizel opravdový Shrek? Zbyla jen napravená karikatura minulých dílů. Jsem pro vývoj postav ale ne tím špatným směrem. Opravdu radost jsem měl snad jen z Draslíků. Říkám na rovinu že 4tý díl nechci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ani Shrek sa nevyhol syndrómu hollywoodských pokračovaní. Kvalitný úvodný film je nasledovaný menej zábavným, avšak stále ešte priemerným pokračovaním a potom z pravidla prichádza zbytočne naťahovaná, nudná tretia časť. Tento animovaný film by mohol byť učebnicovým príkladom tohto tvrdenia. Dúfam, že už sa Shrek odoberie na zaslúžený odpočinok. Rád si ho sem tam pripomeniem jeho prvým snímkom. Tam bol v najlepšej forme. "Shrek Tretí" má nárok len na dve hviezdičky. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak mě první díl populární animované tetralogie o zeleném Zlobrovi a jeho přátelích odradil od sledování dalších. A už se najednou se Shrekem, Fionou, kocourem v botách, oslíkem a spol. docela snesu a rozhodně jejich třetí dobrodružství se mně líbilo víc, než řada jiných, zde lépe hodnocených animáků. Dobrodružství mělo něco do sebe, převládala originalita a humor jsem ani nepostrádal. Vymanění se ze zaběhaných stereotypů animovaných filmů i postav tady probíhá nenásilnou formou, ačkoliv dějová zápletka je poněkud rozháraná a neučesaná, ale animace je dokonale propracovaná. Nemalé finanční prostředky na ni vynaložené jsou znát a tvůrci nemusí litovat, protože neprodělají. Český dabing je oproti jedničce přece jen lepší, protože tady byly k slyšení hlasy, které mají s dabingem větší zkušenosti. V animovaných filmech se nijak zvláště nevyžívám, ale tohle je podle mě to nejlepší, co se v daném žánru vyskytuje. Od ostatních animáků se liší tím, že jsem po jeho skončení nelitoval jeho zhlédnutí. 70% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Aula Artušovy školy je vyzdobena ve stylu Tapisérie z Bayeux (Tapisserie de la reine Mathilde). (Jezinka)
  • Do kin byl film dodáván pod krycím názvem „Stone“. (imro)
  • Shrek Třetí je první film v sérii, který nezačíná otevíráním knihy příběhů. (imro)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama