Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (33)

  • Film byl natočen v Torontu (Ontario, Kanada). Natáčelo se od 2. května do 6. června 2005 (produkce probíhala od 28. února do 1. května 2005). (noelcoward73)
  • Zbraň, která je připevněná na dveřích je Ruger GP100 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Forget to Remember“ od skupiny Mudvayne. Videoklip k písni je natočený ve stylu filmu. (metal.storm)
  • Pozorný divák si může všimnout, že v každé pasti tohoto dílu je zabudovaná bezbolestná úniková cesta. Například ve skleněné krabici s noži, kvůli které jedna z postav vykrvácí, je nahoře vidět klíč, kterým by šlo krabici otevřít a dostat se ven. (duklak2)
  • V prvním díle Saw: Hra o přežití (2004) byla Jigsawova (Tobin Bell) loutka ovládaná rybářským vlascem. Protože měl štáb pro tento film o něco vyšší rozpočet, rozhodl se vytvořit novou, mechanicky ovládanou loutku. (imro)
  • Jigsawovo (Tobin Bell) jméno je, jak se dozvíme ve scéně se zdravotní sestrou (Gretchen Helbig), John Kramer. (imro)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)
  • Většina herců nedostala posledních 25 stránek scénáře, aby se předčasně nedozvěděli konec, který znali jen představitelé hlavních postav. (imro)
  • Čtyři členové štábu strávili týden tím, že vyndávali jehlice z injekcí a vyměňovali je za umělé z optických vláken. Pro scénu s injekcemi se původně počítalo s 20 000 kusy, ale nakonec bylo použito 120 000 injekcí. Tento počet však nestačil, a proto bylo nutné jámu vyplnit polystyrenem a dalšími materiály, aby to vypadalo, že je v ní jehel více. (hippyman)
  • Režisér Darren Lynn Bousman se dlouhé roky snažil natočit film The Desperate podle vlastního scénáře. Narážel však na trvalé odmítání, protože studia považovala jeho příběh za příliš násilný. Když se z prvního dílu Saw: Hra o přežití (2004) stal obrovský hit, Bousman dostal šanci uplatnit svůj scénář, ale musel ho upravit tak, aby zapadl do franšízy Saw. (imro)
  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)
  • Nízkorozpočtový horor za 4 miliony amerických dolarů vydělal během prvního víkendu (28. – 30. 10. 2005) promítání v USA 31,7 milionů dolarů. Celkové tržby v amerických kinech se vyšplhaly na 87 milionů dolarů a celosvětové na téměř 148 milionů dolarů. (imro)
  • Tobin Bell (Jigsaw) sa počas rozhovoru pred vydaním ôsmej časti série vyjadril, že už od druhej časti si píše vlastné dialógy k všetkým filmom série úplne sám. Všetko sa začalo tým, keď mal pred natáčaním scén s Donniem Wahlbergom (Eric Matthews) k druhej časti sedem dní na prípravu. Herci sa rozhodli, že si svoje dialógy prerobia, aby obsahovali viac napätia a od tohto momentu dali tvorcovia Bellovi vždy šancu upraviť si dialógy do vlastnej podoby. (Marceloo)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama