Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Basic Instinct je už v podstate kult a bolo jasné že dvojka skrátka nemôže byť lepšia a otázkou bolo nakoľko veľký prúser to bude...Sharon je síce stále sexi (aj keď niekedy sa snaží umelo pôsobiť ešte viac sexi a má to akurát opačný efekt),no nápad angažovať Morriseya bol veľmi nepodarený... Po hodine a pol som mal s filmu celkom ešte celkom dobrý dojem, no posledná polhodinka to celé poriadne pokazila...Keby som to mal vyjadriť "matematicky" tak posledná polhodina je za 0,5* a zvyšok za 3,5*=>2*:) ()

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Natáčení mělo původně začít už v roce 2001. Projekt byl ovšem pozdržen, protože režii odmítnul režisér původního instinktu Paul Verhoeven.// Místo Verhoevena tak jako plánovaní režiséři figurovali třeba David Croneneberg nebo John McTiernan. Oba ovšem z projektu později vycouvali.// Hlavní mužskou roli měli původně hrát Kurt Russell nebo Pierce Brosnan. Oba ovšem odmítli a druhý jmenovaný ji dokonce postavu označil za "hnusnou".// Jistá nebyla ani účast Stoneové. V jednu chvíli se uvažovalo o jejím nahrazení Ashley Judovou. *** ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem je dvojka propadák. Napětí prakticky žádné, píchacích scén je málo a jsou o ničem. Sharon vypadá i po letech dobře o své charisma už ale dávno přišla stejně jako David Morrissey, který ho asi ani nikdy neměl. M. Caton-Jones ze začátku šikovně rozehrává hru na kočku a myš, kterou postupně mění v břečku korunovanou absolutně trapným koncem. Základní Instinkt 2 by možná ještě ušel jako televizní thriller vysílaný někdy v sobotu o půlnoci, ale jako pokračování Verhoevenova originálu to projel na celé čáře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby nešlo o pokračování tak zásadního filmu, šlo by hodnocení o něco nahoru. Producentští veteráni Mario Kassar a Andrew Vajna oprášili neoprášitelné a vznikl minimálně podivný spletenec, který překvapivě rychle začne uspávat. Napětí mezi Catherine Tramell a psychoanalytikem Glassem (zcela jalový a hereckými geny nepolíbený David Morrissey) je v úvodních pasážích slušné, s přibývajícím časem a stále tupějším scénářem ale kouzlo vyprchá a pod nohy svým hrdinům hází scénárista pořádné klády. A do úst jen nezáživné plkání. Sic má Sharon Stone ve filmu jen omezený rejstřík svůdných pohledů a naaranžovaných vstupů do záběrů, tak má tahle ženská pořád šťávu, že by utahala i fotbalovou jedenáctku. Přídomek sexuálního symbolu tady pořád funguje (i když s pomocí botoxových injekcí)!! Škoda jen, že si stejnou roli chtěla zopakovat. Nenašla totiž nejen pořádnou látku pro svoji provokující manipulátorku, ale ani schopného režiséra (pokud si to nemyslíte o rutinním Caton-Jonesovi), který by se alespoň jen přiblížil hutné atmosféře a dynamice prvního dílu. Jen nahodile předhazuje scény, aby tu a tam mohl ukázat nějakou tu bradavku a v závěru vše shodit v jeden velký žert!! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)

Reklama

Reklama