Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Jimmi 

všechny recenze uživatele

American Haunting hodnotim ako nadpriemerny horor(ked ratame tieto novodobe),dostal som presne to co som od filmu cakal.....par lakaciek,nejaky ten pribeh(nie moc originalny alezaujimavy).Ale koniec ma moc nepotsil..aj ked treba uznat ze nic take som este vo filme nevidel(je mozne ze to uz niekto pouzite bolo ale pre mna to bolo uplne originalne) ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Slabé 3*, duchovia nevydesili, viackrát to bolo skutočne úsmevné (!), celkom štýlová vizuálna stránka a často príjemne mrazivá atmosféra, ale nič viac, adrenalín sladko drieme... Potešia výkony, skvelý Sutherland, medovo presvedčivá Rachel Hurd- Wood... Bleskové vyvrcholenie... nie najhoršia pointa... no nepomôžem si, tieto hororové príbehy "podľa skutočnej udalosti" vo mne zanechavajú skeptickú pachuť... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oou, to byla slabota. A přitom zajímavý námět, Donald Sutherland a Sissy Spacek.... Velká škoda. Na jakoukoliv atmosféru (kromě té nechtěně směšné) zapomeňte a připravte se na to, že tenhle nehoror (ač poměrně krátký) bude už po půlhodině setsakra rozvleklý a až do konce zůstane pořád stejně nudným a prázdným. Jednu hvězdu dávám za pěknou kameru (třeba při scéně s černým vlkem či co to bylo za psisko) a za Sutherlandovu přítomnost. Víc nepřitlačím - ať si mě straší, kdo chce. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sice je to ve stylu těžce starosvětským s občasným mírným závanem ponurý atmosféry a trochou strašidelnosti a napětí, ale tím se vyčerpaly všechny klady, a navíc jsou všechny na začátku. Dění je čím dál nudnější a absolutně nezáživný bez špetky osobitosti, postavy plochý, žádná nestojí za zmínku, myslela jsem že se třeba předvede D'Arcy - nepředved, Sissy Spacek si zřejmě (snad) spletla film, Rachel Hurd-Wood podle mě moc hrát neumí (nebo aspoň ne tady), zato ukázkově ječí, a to bohužel často. Na diváka neustále útočí čím dál větší nuda, já se ke konci doslova prozívala. Co tomu nasazuje korunu je naprosto imbecilní pointa, která totálně převrátí celej film a vám tehdy dojde, že jste s úspěchem dosledovali příšernou blbost. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ale vůbec to nebylo špatné. Na začátek upozorním, že nejsem žádný žrout hororů a do tohoto žánru se podívám jen občas, ale přesto bych tento snímek neřadil v této kategorii do podprůměrných nebo dokonce odpadových vod. Když si vezmu, že momentálně (v oblasti hororů) se v Americe zbláznili do remaků nebo do snímků typu 'běhá tu velké BU a stříká tu krev' a ty na nás chrlí horem dolem, tak u mě musí zákonitě tenhle snímek stoupnout. Je tedy pravda, že Americká kletba je natočena podle skutečné události a tím pádem se také jedná o jistý druh remaku (a věřím, že originál naháněl větší strach) a kdyby se filmu chopil někdo jiný, mohl z něj vytřískat i legendu, což ale neznamená, že Solomon natočil špatný film. Minimálně první půlku je atmosféra špičková a oči jsem si zakrýval poměrně často (čímž jsem odhalil svoje strašpytelství) a starý mazák Donald Sutherland hraje jako starý mazák. Záporů je tu bohužel také dost. Postavy kněze a učitele nám nemají moc co nabídnout a jsou takové polovičaté až zbytečné. Pár nelogičností by se taky našlo a hlavně....velmi, ale velmi čekatelná poenta, která aby alespoň lehce zakryla tu čekatelnost tak se prolne ještě do přítomnosti. Ono je to těžké u filmu podle skutečné události tu zápletku nějak dobře nafixlovat, ale věřím, že jsou režiséři a scénáristé, co by to zvládli levou zadní. Přesto hlavně díky atmosféře mám z filmu celkem dobrý dojem a jsem rád, že jsem viděl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • V jednej scéne roztrhajú bibliu. Tu si môžete všimnúť, že na každej strane knihy je to isté. (Greenpeacak)
  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama