Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (5)

Plechová kavalerie (1979) 

Marně přemýšlím, jestli v tom seriálu někdo hrál dobře... Dudkova režie (ne)pochopitelně slabá 40 % viděno 2013.Bohouš Straka-rapl na zabití...vypadá to jakoby ho Samek nehrál... ()

Rostlino - lékař (1979) (E01) 

V čase 13:18 má malou roli Jiří Šašek, který není v titulkách uveden... Strojní a traktorová stanice v Nepomuku finišuje v opravě strojů pro blížící se sklizeň obili po celém Československu, kam zajíždějí se svými kombajny na takzvané žňové brigády. Kombajnér Muclinger (Jaromír Hanzlík) který je znám že na žádné žňové brigádě nenechá něžné pohlaví na pokoji se však musí u ředitele (Jaroslav Moučka) moc snažit aby jej pustili a slíbí že nechá ženy na pokoji. Rostlinář (Jan Hartl) dostává nabídku aby se stal šéfem brigády ale nikdo mu pro jeho věk a nesmělost nedává moc šancí že by úkol zvládnul. Proto mu ředitel přiděluje tátu Holečka (Vladimír Menšík) aby ho bez jeho vědomí hlídal. Brigáda vyráží na první štaci. ()

Hektary (1979) (E03) 

Presto že hlavním tématem epizody jsou falešné hektary, tedy podezření že odpovědni pracovnici lhali o skutečných výměrech obili a šidili tak kombajnéry, příběh zůstal nedořešen a pravda nebyla vyřčena. ()

Svačina (1979) (E04) 

Kombajnéři dostávají ke svačině Pacholík, tento výrobek pod stejným názvem je na trhu od 60 let. Pacholík, smetánek, pramen zdraví z Posázaví, Lipánek - podobné svačinové dezerty, obsahující pod jiným jménem prakticky to samé. Jemný krém ze smetany a tvarohu. ()

Reklama

Reklama