Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování druhé série jsem narazil na pár zásadních zjištění. 1. Top Gear je opravdu dobrý pořad, když sledujete jen jeho části. Jako celek je to neustále se opakující smyčka. Jen ta auta se mění. 2. Jeremy Clarkson jako by si v pořadu kompenzoval fakt, že doma ho manželka drží pod pantoflem, a tak se chová občas jako kretén. Jeho názor na cokoliv je vždy pravdivý a všichni, kdož jsou jiného názoru, jsou prostě diletanti. Nejlepším příkladem je stěna měřící "cool" efekt auta. 3. Na druhé straně Hammond je zábavný a podnětný. 4. Pořád to na mě celkově působí jako kdyby se děti rozplývali nad tím, které lízátko jim chutná víc. Není přece tak důležité, jestli jedno auto zajede kolo o 2 vteřiny rychleji nebo že má o 50 koní navíc. Netřeba nad tím slintat. S1** (Začátky byly hodně krušné. Střih a především hudební podkres je velmi amatérský a nevkusný, místo Maye se občas objeví nějaký obtloustlý chlapík, který většinou mluví jen o cenách aut, jinak jen tak přicmrndává kolem, powery lapy jsou místy sestříhané do 5 záběrů, uvedené celebrity znají pouze Britové a o nějakých speciálech si můžeme nechat jen zdát... ani ta chemie mezi Clarksonem a Hammondem neexistuje. Je s podivem, že se tenhle pořad vůbec po první sérii uchytil, už jen vzhledem k tomu, že většina času je vyplněna tlacháním.); S2*** S nástupem druhé série a Jamese Maye stoupla kvalita pořadu na novou úroveň. Pryč je amatérský střih a podivný hudební podkres, teď už jen vylufrovat ty nesmyslné výzvy typu "kdo je nejrychlejší vládce vesmíru". Poprvé a naposledy také uvidíte, jak Clarkson objímá Maye :). Až při zpětném pohledu je vidno, že tahle kamarádská trojice je sice pouto na celý život, ale přitom jsou všichni tři tak rozdílní, že jejich nesnášenlivost na obrazovce při sledování Grand Tour je opravdu nepředstíraná:); S13 ****; S14 ****; S15 ****; S16: ****; S17: ****; S18: ****; S19: ****; S20:****; S21:**** ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Naprosto autům nerozumím i když díky tomuto seriálu už trošku ano. Po zhlédnutí pár dílů jse usoudila, že i když je to seriál pro pány tak mě uchvátil. Naprosto nenásilný humor, který je použit přesně v danou chvíly kdy má být. A co se týče moderátorů já dávám palec nahoru Jeremymu a Stigovi.Jedním slovem BOMBA :)) ()

Reklama

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsledovanější motoristický pořad na světe! Top Gear je neskutečně vtipná show o automobilech plus v každém díle je zajímavý host v cenově dostupném autě. Ano, zdůraznil jsem slůvko show, protože to tak je. Spousta věcí tam je nahraných a hnaných až do extrému, ale já to prostě žeru! Viděl jsem to od první řady až po současnou jednadvacátou, plus většinu speciálů a pořád mě to baví! Také oceňuji absolutně nabušený soundtrack, díky kterému jsem objevil mistra Ludovica Einaudiho a za to tomuto pořadu velmi děkuji. Za všechny řady dohromady je to za 9/10. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Esence trapnýho rádobyhumoru (pokusy o vtipy tu jsou opravdu ubohý) na pozadí světa motorů v plechovkách na 4 kolech. Již od roku 78 - síla! Mužská nejrozšířenější úchylka ve své plné kráse..."Úžasní" moderátoři tomu nasazujou korunku. Pořad, který nejspíš většině mužský populace prokrvuje penis, jinak si jeho oblíbenost nedovedu vysvětlit. Z normálních lidí se při sledování stávaj holčičky hrající si s barbínkama. Jeremy Carkson mi nepřipadá vtipný a už vůbec ne charismatický (je to nesympatický kretén). Dovětkem by mě zajímalo, kolik z těch zanícených místních fanoušků kdy vidělo alespoň jeden díl s originálním zněním. Dabing to má příšerně vlezlej a čiší z něj takový to umělý nadšení. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Top Gear má své právoplatné místo v pytli s historickými milníky britské - a tím pádem i světové - televize. Hřeje se tam s Monty Pythony, Já Claudiem, Doktorem Who a dalšími legendami, a to myslím smrtelně vážně. Je to prostě kus ryzího, řemeslně špičkového televizního řemesla, ze kterého přímo stříká duše, srdce, humor a kamarádství a které je o autech vlastně jen tak mimochodem. A Jeremy Clarkson musí být tou nejvýraznější, nejzábavnější, nejcharismatičtější a nejošklivější televizní personou od Johna Cleese. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • Stigova helma je značky Simpson, typ Diamondback. Koupit ji lze za přibližně 16 000 Kč. (jirijost)
  • Postavu Stiga vymyslel Jeremy Clarkson spolu s producentem pořadu Andy Wilmanem, přičemž "Stig" byla přezdívka nováčků na jejich střední škole v Reptonu. (šerminator)
  • Ve třetí epizodě deváté řady, tedy prvním americkém speciálu, kdy si trio moderátorů kupovalo v USA ojeté vozy, mají v závěrečných titulcích všichni účinkuící uvedeno jako první křestní jméno Billy. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama