Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

Lauri 

všechny recenze uživatele

Jako kompletní automobilový laik jsem se na tento pořad začala dívat pouze pro odreagování. To, že se z toho vyklubala prvotřídní zábava, při které pokaždé brečím smíchy, i když pomalu ani nevím, kde má auto motor, je pro mě asi jedno z největších překvapení posledních let. Největší zásluhu mají samozřejmě hlavní 3 protagonisté, kdy je velmi těžké říct, který z nich je moje osobní číslo jedna. Hammond je prostě cute, taková tichá voda, co břehy mele a já se na něj nemůžu vynadívat. May naopak lahodí mé silně sarkasticky založené duši a Clarkson, i když je arogantní jako prase, může si to v rámci možností dovolit, protože je prostě a jednoduše tahoun celého pořadu.A ty jejich speciály.. Když si vzpomenu na Most přes řeku Kwai, ještě teď mám co dělat, abych nevyprskla smíchy. Lidi, tuhle věc já prostě miluju. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Především se nenechte zmást obalem. Nejedná se o klasický automobilový magazín, a tak vysoké hodnocení tu nerozdávají jen blázni do superrychlých aut! Jedná se o zábavnou show s hvězdnými hosty, sympatickým a hlavně vtipným triem moderátorů, kteří mají k dispozici neomezený rozpočet BBC. A tak se bez sebemenšího poklesu formy demoluje, upravuje, testuje, kritizuje a především závodí. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co říct ke kultovnímu tv pořadu o autech, který zná úplně každý? Top Gear je neuvěřitelná klasika, která spolu snoubí humor, známé osobnosti a samozřejmě auta. Trojice Clarkson, Hammond a May je výborné moderátorské trio, které se neustále špičkuje a jejich hlášky jsou vskutku nezapomenutelné. Tenhle pořad si paradoxně užijou i tací co neznají pojmy jako objem válce, nebo počet koní. Pořad je totiž udělaný tak, že kromě recenzování největších bouráků, se věnuje i výmýšlení největších kravin a soutěží. Jako vyrobit bondovské auto, pojízdný karavan, a nebo, se učit jezdit s návěsem. Zkrátka a dobře soutěže, hosti, automobilový okruh, auto za rozumnou cenu a hlavně trio, které nestárne. Do hodnocení započítám všechny řady seriálu, co jsem viděl a klidně i 50 let s Bondovskými auty. Díl, který mě jako fanouškovi Bonda udělal ohromnou radost. Zaručeně nejlepší pořad o autech a nejzábavnější Tv pořad vůbec. Na TG se vždy rád podívám. (90 %) ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ano, skeče jsou umělé, situace naaranžované, děj vyšroubovaný, ale o tom to přeci není. Kam se poděly strohé testy aut, porovnávání common rail systemu, zařízení pro spouštění studeného motoru a nebo vychvalování kapalinového chlazení s menší tepelnou setrvačností? Vše je zabaleno do testování auta v netradičních podmínkách (kolikrát vám autem probíhá banda hasičů, přistává na střeše vrtulník, apod.) takto se auto-magazín mohl více přiblížit laičtějšímu publiku a odborníkům sledování ještě více zpříjemnit. Ano, starší díly pořadu top gear taky nejsou k zahození. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tomu seriálu bych dal i plnej počet, kdybych auta z celýho srdce nesnášel. A tak je tu trošku problém. Největší problém je hlavně v tom, že se už přes půl roku (psaním dnešního komentáře to je půl roku...bůhví kam až to zajde) seru se zkouškou Základy automobilové techniky. I když o autech vim hovno, neznamená to, že by mě nemohli zajímat i když tady asi kopu věcí nepochopím. Teď už teda pochopím, ale stejnak mi je to k hovnu, protože tu posranou zkoušku furt nemám. Takže co mě čeká do budoucna? Možná další sledování kulervoucích dílů, kde není ani potřeba chápat kdejaký informace o autech, protože co v něm ukážou většinou mluví samo za sebe. Každopádně by to mělo bejt samozřejmostí a to byl pro mě ze začátku dost problém. Časem jsem se ale dostal do stavu, kdy už docela něco vim, takže doufám, že ještě později se ze mě stane profík a já se v některém z těch fantastických kár sám povozím. No asi těžko, ale bylo by to hezký, ne? (8/10) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • 22. séria mala mať tri epizódy navyše, ale epizódy neboli nikdy dokončené a odvysielané kvôli odchodu Jeremyho Clarksona zo seriálu po fyzickom spore s producentom v marci 2015. Zábery z týchto troch nedokončených epizód boli použité pre jednu záverečnú epizódu, ktorá bola odvysielaná o niekoľko mesiacov neskôr. (Ghost_666)
  • V jednu chvíli byl James May rychlostním rekordmanem. S Bugatti Veyron SS jel 417 km/h. Rekord o pár chvil později překonal testovací jezdec Bugatti Pierre-Henri Raphanel. (jirijost)
  • Na otázku: "Jaký je váš nejoblíbenější díl z Top Gearu?" všichni odpověděli: "Botsvanský speciál". A pro Jeremyho a Richarda ještě všechny díly, kde se James mrzačí. (Maulincio)

Reklama

Reklama