Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Kde jsou ty časy, kdy HBO nebylo synonymem pro Hry o trůny? Ve srovnání s jinými antickými seriály jiných kabelovek je sice Řím nuda, ale ne každý projekt může být tak dokonalý jako Spartacus: Gods of Arena. Herecky mi nikdo neutkvěl v paměti, ohranější drama starověku, než je ten Caesarův příběh ani být nemůže. Proklamovaná práce s autenticitou se produkci nakonec nevyplatila, protože více než 2 série už nikdo platit nechtěl. Co je ale důležité, je skutečnost, že obliba historických seriálů se zvedla a dveře byly otevřené pro všechny ty pozdější Tudorovce nebo Vikingy. #hbo ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruno Heller | Hudba: Jeff Beal | Produkcia: Bruno Heller, John Milius, William J. MacDonald, Frank Doelger, Anne Thomopoulos, John Melfi | Distribúcia: HBO, BBC | Štúdio: RAI, Cinecittà Studios | Rozpočet: 110 miliónov $ || Výnimočný seriál, ktorý jednoznačne vedie na poli historických tematík. Dejová linka je strhujúca a výprava nemá obdoby. Je to samozrejme zapríčinené aj monstróznym rozpočtom, ktorý bol do doby výroby absolútnym vrcholom v histórií televíznej tvorby. Herci sú magický, a ich charakterové prehĺbnenie je precízne a silné. Ako pre fanúšika všetkého, čo s Rímskou ríšou súvisí, absolútny klenot a slasť. 100% | DVD, PortaPro, EN DTS | ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Koho zajímá skutečná historie, vezme do ruky knihu. Jestli je seriál něčím zajímavý, tak právě způsobem, jakým si dovede s historií hrát a proplétat ji obyčejnými lidskými osudy. Je fajn vidět starověký Řím pod jinou než křesťanskou optikou, s vlastním světem morálních a etických hodnot. Jak dalece, může každý porovnat třeba s Ovidiovým "Uměním milovat". Téměř bez výjimky skvěle napsané postavy, které občas sympaticky nabourávají divákovou zažitou představou (Cicero, Kleopatra). A stará pravda, že i velké činy se většinou sestávají ze spousty malých a za vším je třeba hledat ženu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Výprava 9/10/// +jednoznačně výprava a realismus, plno krve násilí a sexu, tedy něco co jinde neuvidíte, hlavní postavy zajímavě proplouvají seriálem a ostatní rychle jedna po druhé mizí, tak jak to historie nabízí, na konci moc postav nezůstane, seriál má velký rozsah a to jak časový tak i historický -přijde mi, že největší válečné scény jsou vystřiženy, opravdu málokdy narazíte na velkou bitvu jako třeba v Gladiátorovi, často dojde jen k "řečnění" o tom co se stalo, rovněž přechod mezi díly mi přijde jakoby na sebe nenavazovali/// Po Deadwoodu další realistický pohled, který nám tentokrát detailně poodkryje dobu starověkého Říma. To co už známe z historie a to co už jsme viděli mnohokrát tu uvidíme znovu. Jenže tentokrát jinak a dost věrně a uvěřitelně. Nebo snad opravdu věříte tomu, že byly hodní a zlí? Ne nikoliv, každý chtěl mít moc, bohatství a slávu nebo se jen snažil přežít a proto se mnohdy neštítil ničeho. Nás provází dva hlavní hrdinové, kteří se často dostanou do víru dějiného dění. Dá se říct, že jsou u všeho, přestože že se do historie nezapsaly. Tímto seriál získává i jiný rozměr a jak jsem už naznačil, vy to budete s těmito postavami prožívat také. Nakonec dám pátou hvězdičku, protože i druhá řada má o čem vyprávět. Možná, že je ještě o chloupek lepší a upřímně, klidně bych si dokázal představit i třetí řadu. Škoda, že do toho tvůrci nešli, protože historie Říma ještě nekončí./// Celkem 85%/// ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Řím překvapil, a to hodně. Dlouho jsem o něm slýchal jak skvělý je to seriál, dlouho mi byl několika kamarády doporučován, a já jej dlouho naschvál přehlížel. A to i navzdory tomu, že se mi již několik měsíců doma hezky hřeje na blyštivých placičkách... První díl trpí jako většina později výborných vážnějších seriálů pomalejším a trochu chaotickým rozjezdem, jenže v druhé polovině se přehoupne do neuvěřitelně napínavého tempa, kdy je radost sledovat osudy všech hlavních hrdinů a jejich zákeřné a vypočítavé intriky. Druhý díl pak rozhodně v rychlosti nepolevuje a je úžasné, že celých 50 minut se pořád něco děje. Stylizace samozřejmě (jak je to u HBO zvykem) výborná, herci vkusně vybraní, počítačové triky při záběrech na daleká města, vojska atd. nevadí. Musím taktéž smeknout před působivým zobrazením explicitních scén, a to jak sexuálních, tak těch krvavě brutálních. Je jen dobře, že v seriálu jako je tento se podobné záběry neodsunují do pozadí, k Římu podobné věci v minulosti zcela určitě patřily... Takže zatím shlédnuto cca 100 minut, a už se velmi těším na další díly! 1. série: Ze začátku mne Řím dostal a hodnotil jsem za pět. Prvních několik dílů je jakž takž nadprůměrných, pak ale v mém případě přišel jakýsi podivný zlom, a uprostřed první řady jsem se solidně nudil... Posledních pár dílů je naštěstí tak napínavých, že téměř stoprocentní verdikt zůstává. 2. série: Kupodivu mne ve své druhé sezóně o deseti dílech dokázal Řím překvapit ještě více, než při prvních dvanácti epizodách. Nejdůležitější zůstává fakt, že jsem si každý díl užíval, těšil se na shlédnutí a nenudil se, což u S01E01 - S01E05 rozhodně neplatilo. Vorennus a Pullo jsou skvělí týpci a sledovat jejich putování napříč plynoucími roky se mi hodně líbilo, stejně jako bavit se nad intrikami Cézarovy rodiny... jo a v každém díle se š*ká o106, je to skoro jako Californication ve středověku :-). ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • Svíce a olejové lampy byly ve skutečnosti plynové, zapalované skrytou hadičkou. (CliffLee)
  • O vojácích jménem Lucius Vorenus a Titus Pullo se Caesar zmiňuje v páté knize svých Zápisků o válce galské. (mahler)
  • Odkazy na stavbu kulis byly převzaty přímo z rozvalin Pompeje, Herculaneum a Ostia Antica k určení správných barev chrámů, soch, ulic, ale i pouličních nápisech na zdích. (CliffLee)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama