Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Každý má své místo v životě. Někdo na výsluní života plného intrik a lží, jiný třeba zase v poklidu rodinného života. Tady se mísí obě dvě varianty, ale občas je ten seriál tak upjatý a celkově neoriginální plný klišé, že spadá zase do podprůměru. Sice tu vystupují sympatičtí herci jako Klepl, Hrušinský nebo Terka Voříšková, ale jinak rejža docela ujel. Občas mě to i bavilo, ale vidět už to nemusím. 35% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem těm komentářům kamery věřit, tak jsem sebral sílu a kouknul se... No, po deseti minutách jsem to vzdal, z toho bolí oči jak z výkonu našich hokejistů v Turíně. Ale možná je to záměr, lidi se na to vlastně nebudou pořádně dívat, jen občas mrknou, takže tam tvůrci můžou dát jakoukoli kravinu. ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

Předem předesílám, že jsem viděl věechny díly a hodnotím všech třináct dílů. Proč jsem proboha koukal na všechny díly? Především proto, že Místo nahoře byl vynikající seriál, který jsem sledoval s oblibou a pravidelně. Bylo tedy pro mě samozřejmostí sledovat druhou sérii. Je téměř neuvěřitelné, co s celým projektem Nova provedla. Ze sondy do života vyšších vrstev udělala jakousi telenovelu, kde trapná situace střídá trapnější. Naprostý propad u úvodní písně, dialogů (vlastně celého scénáře), kamery, zpracování. Nejprve jsem si říkal, že když se vrátí všechny postavy z první série (Hanák, Vetchý, Táborský, Stašová, Klepl), tak ti herci snad dovedou rozpoznat kvalitu. Jak vidět, zřejmě si chtěli pouze přivydělat. Ke všemu se veškerý děj motá kolem dvojice Vetchý, Šišková. to je naprosto nesourodá dvojice, jejichž sblížení by jim nevěřila asi nejedna babička. Paradoxně díky tomu obsazení jsem se rozhodl dát alespoň jednu hvězdičku, už jenom díky té slizké roli, kterou zde s bravurou předvedl Jan Hrušínský. Jaký obrat od doby rolí princů. děkuji, jestli bude i třetí série, troufám si s jistou napsat, že už ji jistě sledovat nebudu. Místo v životě mě popudilo opravdu hodně... ()

Libidor 

všechny recenze uživatele

Zatím celkem dobrý scénář a slušné herecké výkony bohužel nemohou přebít otřesné zpracování: režie, kamera, zvuk, hudba, střih - to všechno šlo kvalitativně hodně dolů. Škoda, těšil jsem se na pokračování na dnešní dobu výborného seriálu "Místa nahoře" a domníval jsem se, že změna režiséra nebude až zas takovým negativním zásahem při vědomí, že scénáristé a herecký ansábl zůstávají stejní. Bohužel opak je pravdou a tak po prvních třech dílech přestávám tento seriál sledovat... :o(( ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Nuda, nuda, nuda a špatné herecké výkony, scénař taky stojí za prd. Dal bych aspoň hvězdičku, ale na to, že je to jako pokračování Místo nahoře, tak je to totální píč..... Hodně mne mrzí, co z tohodle provedli. Místo nahoře byla sranda, prostě zábava, ale tohle ????.........nic..... ::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)
  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama