Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně mi vadila ta kmitavá, dost hnusně kmitavá kamera, takže nějak jsem si přetrpěl chvíli sledování tohoto seriálu, abych s čistým svědomím ohodnotil fakt, který by se mi ani po shlédnutí deseti dílů nezměnil. Možná že když seriál byl na jedničce, oplýval kvalitou, jenže když se ho chopila Nova, zažil krach. Ale to je normální. Čehokoliv se Nova chytne, většinou u diváků rupne, buď, nebo si ho lidé dost zamilují a já se nestačím divit. Jeden seriál lepši než druhý. Tahá akorát k sobě herce, občas dost nemožné herce, snažící se o to, rozbouřit mezi diváky třetí světovou nebo si to doopravdy nedokážu představit. Jako obvykle, rodinný seriál, u kterého se já prostě bavit nebudu. A just ne! (0/10) ()

InJo

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál se v podstatě nedá koukat (poslouchat možná :)). A to z jednoho prostého důvodu: roztřesená kamera. Tvůrci se patrně doslechli, že tento trend v posledních několika letech v kinematografii hodně frčí, tak si řekli, že to taky zkusí, aby taky byli cool a in. Jenže mezi profesionální paradokumentární kamerou (Greengrass!) a tímle epileptickým záchvatem je opravdu propastný rozdíl... Navíc cpát takovýhle "akční" prvek do víceméně rodinného seriálu je samo o sobě docela na hlavu. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Místo nahoře se povedlo, tak proč nepokračovat navazujícím seriálem? Bohužel to tentokrát bylo slabší. Některé sympatické postavy se vytratily a jiné upozadily. Další sice přibyly, ale nějak mě to již neoslovilo a celkově to upadlo do podprůměru. Už si ani nepamatuji děj, což je dobrá ukázka toho, jak mě to nezaujalo. Hodně lidí si i stěžovalo na formu (hlavně kameru), sám si na to také nevzpomínám. Zkrátka dám slabé dvě hvězdy a nechám seriál upadnout do úplného zapomnění. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Hodnotit si zatim netroufám, ale zaujalo mě že pod scénářem je podepsán Marek Dobeš (Choking Hazard)...který si hned v prvním díle neodpustil menší vtípek: "Máme zamluvenej nocleh v penzionu Halali" :-)____________no tak nakonec jsem byl tímto výtvorem natolik otráven, že jsem jeho sledování vzdal asi po čtyřech dílech a kdyby se měl dávat plyšový lev za kameru, tak bych hned věděl kam šahnout. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Předem předesílám, že jsem viděl věechny díly a hodnotím všech třináct dílů. Proč jsem proboha koukal na všechny díly? Především proto, že Místo nahoře byl vynikající seriál, který jsem sledoval s oblibou a pravidelně. Bylo tedy pro mě samozřejmostí sledovat druhou sérii. Je téměř neuvěřitelné, co s celým projektem Nova provedla. Ze sondy do života vyšších vrstev udělala jakousi telenovelu, kde trapná situace střídá trapnější. Naprostý propad u úvodní písně, dialogů (vlastně celého scénáře), kamery, zpracování. Nejprve jsem si říkal, že když se vrátí všechny postavy z první série (Hanák, Vetchý, Táborský, Stašová, Klepl), tak ti herci snad dovedou rozpoznat kvalitu. Jak vidět, zřejmě si chtěli pouze přivydělat. Ke všemu se veškerý děj motá kolem dvojice Vetchý, Šišková. to je naprosto nesourodá dvojice, jejichž sblížení by jim nevěřila asi nejedna babička. Paradoxně díky tomu obsazení jsem se rozhodl dát alespoň jednu hvězdičku, už jenom díky té slizké roli, kterou zde s bravurou předvedl Jan Hrušínský. Jaký obrat od doby rolí princů. děkuji, jestli bude i třetí série, troufám si s jistou napsat, že už ji jistě sledovat nebudu. Místo v životě mě popudilo opravdu hodně... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)
  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama