Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

tron 

všechny recenze uživatele

„Koľko lietadiel musíš zostreliť, aby ťa tvoj otec rešpektoval?“ – „Asi len to svoje.“ TMAVOMODRÝ SVET bol lepší (PEARL HARBOR nie). Zbytočne dlhé, ale na druhej strane mi to moc nevadilo a nechal som sa unášať príjemnou atmosférou a sympatickými hereckými výkonmi (otcovský sympaťák Jean Reno). Hoci som si myslel, že to po technickej stránke bude slabota (viete, tieto francúzsko-americké koprodukcie...), v skutočnosti sú výprava, lietadlá a náročné bojové/trikové scény zvládnuté na úrovni (produkoval Dean Devlin, kamarát trikového megalomana Rolanda Emmericha). Plusom je tiež realisticky zakončená romantická línia. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný a příjemný film, byť z 1.světové války. Zde se nejlépe ukazuje, co je schopen vytvořit tandem dvou perfektních lidi. První - Dean Devlin, který film produkoval (mimo jiné jeho dítky jsou též "Den nezávislosti", "Patriot" a "Godzilla"). Druhý - režisér Tony Bill je držitelem Oscara za produkci legendárního filmu "Podraz". Kromě jiného je režisér Bill aktivním leteckým akrobatem, takže letadlům perfektně rozumí a též je to na leteckých bitrvách ve vzduchu vidět. Ani nepoznáte co je počítačová animace a co skutečné záběry. U filmu jsem ani nedýchala, protože tam bylo napětí do posledního nervíku v těle. Ale ten závěr ! ŠOK ! Tak tohle řešení bych nečekala, ale musím bez rozpaků přiznat, že takhle zakončit vzdušný souboj se dalo pouze s letadly za 1.světové války. Protože se jednalo o skutečný příběh a pár lidi tento masakr přežilo, hodnotím toto zpracování jako vynikající a výkony všech herců na absolutní jedničku. Samozřejmě, že Jean RENO, Martin HENDERSON i James FRANCO tomu dodali patřičné grady. A ta kapička romantiky tam prostě musela být. Nádherný film !! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jennifer Decker, která ve snímku ztvárnila Lucienne, je známá francouzská divadelní herečka a Rytíři nebes jsou jejím hollywoodským debutem. (imro)
  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)
  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama