Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že majitelé slepovaných "Red Baronů" si měli v modelářském spolku o čem povídat, ale milovníci příběhů přišli dost zkrátka a romanticky založení uschli načisto! Zamilovaná dvojka by nejiskřila ani kdyby jste ji polili benzínem a komunikace vázla natolik, že v případě Francouzky ve mně klíčilo podezření, že půjde spíš o mentální než jazykovou bariéru. Letecké scény, které jediné za něco stály, byly evidentně prvořadé a zjevně nikoho netrápilo, že má letec z 1.světové války melírované kučery - skandální! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-americká variace na "Pearl Harbor" a vlastně i trochu na "Tmavomodrý svět". O lásku tady jde taky, ale není to až tak komplikovaný trojúhelník. Ty letecké scény nejsou vůbec špatné, ale všechno okolo je tak trochu o ničem, průměrné. Ten příběh vedle vás ani nebude moc zajímat a budete akorát počítat, kolik postav zahyne ve vzduchu. Příliš mě to nezaujalo. Vykreslení postav spíš karikaturní, osudy rádoby silné, ale pocit již viděného také. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlažné a neutrálne skoro po všetkých stránkach. Ten kto čaká napätie a akciu sa dočká iba pár scénok, ktoré vynikli z priemeru a ten kto čaká nejaké zaujímavé príbehy postáv a ich emotívne dramatické spracovanie sa nedočká už vôbec. Samozrejme ak si odmyslíme tých pár tragických prípadov vojakov, ktorí zahynú počas boja. No ale čo z toho, keď si k nim divák nezíska žiaden vzťah, dokonca ani k tej, ktorú stvárnil J. Franco. Priemer. 60/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film mi sednul, letecké souboje byly skvělé. Red Baron a Blue Max mají konečně po řadě let sourozence. Filmů o první světové se zrovna moc netočí a o letcích už vůbec ne, s tím se tak nějak skončilo v sedmdesátých letech... Tohle dílko mne velmi potěšilo. Letadla byla provedena výborně, digitalizaci se nebráním - shánějte dneska někde funkční Gothu ....* * * ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)
  • Režisér Tony Bill v podstatě debutuje na filmovém plátně. Zatím má za sebou desítky televizních projektů, pracoval například na Monkovi či Chicago Hope. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama