Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky zpracovaný příběh pilotů první světové války. Jaké drama to pro ně bylo a jak statečně dávali svůj život v sázku. Efekty taky nejsou zlé a tak musím pochválit tenhle nepříliš známý kousek. Letecké souboje byly zvládnuty docela solidně a uvěřitelně, takže jsem si to plně užil. Vskutku dobrý výsledek. 60% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Čas do Rudého barona musí nadšenec do světových válek a soubojů leteckých es nějak vydržet, tak proč ho neodpočítat s pomocí Američanů v Paříži... totiž na francouzském nebi? Kupříkladu proto, že brnění pánů rytířů podezřele připomíná staniol a můj dojem, že jejich šavličky a koníčci jsou dřevění, nesouvisí s tím, že jejich Pegasové se v té době vyráběli ze dřeva, jako spíš s laciným dojmem z celé téhle podívané. Jean Reno se sice tváří tak zarputile, že potkat ho v noci, tak se místo usilování o pozvání na snídani slovy Míry Bosáka zahryznu do stromu a dělám suchou větev, ale s drsností Leona nebo Viktora už má tahle nájem splácející pásová výroba výrrrazů nás drrrsňáků frrrancouzských společného pramálo. Druhou hvězdičku sice přihazuji za jeho neselhávající charisma, ale je to poprvé, co je hvězdička současně výstražným záhlavcem. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

James Franco si naštěstí čím dál častěji zkouší vážnější role v seriózních dramatech (Milk, V údolí Elah). Je to jedině dobře, protože bych si osobně rozhodně nepřál, aby tento nadějný herec skončil ve škatulce "hezky se usmívej, řekni pár smysluplných vět, a máš to". FlyBoys takoví totiž občas jsou: skvělé digitální triky ladných piruet válečných letadel z WWI v akčních scénách jsou prokládány lacinými řečičkami a solidním románkem. I když tu pak každý hláškuje jako na běžícím páse, nejvíce v paměti utkví právě choreografie leteckých soubojů. Těch je celkem pět nebo šest scén, přičemž se naštěstí všechny celkem povedly a sledovat napínavé bitky ve vzduchu tak ani chvilku nenudí. Co se ale týče zbytku celého filmu, nelze jinak, než opakovat mnohá slova vypsaná do HTML přede mnou: je to americký Tmavomodrý svět = více klišé, výbuchů a hrdinů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušný průměrný film odehrávající se během 1.sv, který určitě neurazí! Nicméně, během jeho sledování se ze mě zase stal ten malý kluk, který si jako malý četl u dědy příběhy o odvážných letcích a tajně snil, že sedím v kokpitu a proháním Němce po obloze. Po výpravné stránce je to sice trošku slabší, tvůrci se snaží hrát na emoce a city – moc jim to ovšem nešlo, přesto z toho vzniklo obstojné drama, ve kterém se ovšem objeví i celá řada komediálních prvků – což si nejsem jistý, jestli byl tvůrčí záměr, nebo jejich neschopnost. Některé scény navíc zaváněly doslova trapností. Naštěstí převyšují klady a spousta leteckých vzdušných soubojů…60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

filmy o válce mám rád ,ale tenhle nepatří mezi nějakou elite,celkem příjemný příběh,ucházející james franco a hlavně mám radost že je to konečně o první světový.letecký souboje so naprosto fantastický,bohužel je hodně znát nekoordinovanost tvůrců francie a usa.za vše hovoří rozpočet 60 mega a celkové tržbi něco málo přes patnáct. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)
  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama