Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být skvělý film. Peněz na něj evidentně bylo dost, tak když byl rozpočet na digitální kouzelníky, tak snad mohlo zbýt i pár dolarů na scenáristu. Ale tahle lavina klišé nakonec převálcovala i efektní letecké souboje. James Franco měl být jen za sympatického fešáka a nic jiného se po něm nechtělo. Jean Reno měl být jen za populární francouzský obličej a musel se s tím srovnat. Jennifer Decker měla být jen za krásnou Francouzku a šlo jí to dokonale. A divák má být za blbce, který jim na to skočí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na krasobruslení, tak protože těm holkám je vidět prdelka. Samotný sport mě vůbec nezaujal. Já hodnotím prdelky krasobruslařek a ty jsou skvělé. Když jsem se díval na film Rytíři nebes, tak protože je to o leteckých soubojích z 1. světové války. Samotný film mě vůbec nezaujal. Já hodnotím letecké souboje a ty jsou skvělé. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jelikož letadla, která použili ve filmu, byly autentické kusy z muzeií či podle původních plánů postavené stroje, natáčení představovalo pro tvůrce problém. Aeroplány mohly startovat a přistávat jen při dobrých povětrnostních podmínkách a herci v odkrytých pilotních kabinách museli zvládat nepříjemné nápory studeného vzduchu. (imro)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama