Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky zpracovaný příběh pilotů první světové války. Jaké drama to pro ně bylo a jak statečně dávali svůj život v sázku. Efekty taky nejsou zlé a tak musím pochválit tenhle nepříliš známý kousek. Letecké souboje byly zvládnuty docela solidně a uvěřitelně, takže jsem si to plně užil. Vskutku dobrý výsledek. 60% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o válečný film, navíc inspirovaný skutečnými událostmi, je příběh neskutečně nudný a klišovitý, bez výraznějších emocí a s průměrnými herci. Nedočkáme se jediné silnější scény. I kompletně digitální letecké souboje připomínají spíše popcornovou oddechovku pro malé děti, než seriózní drama. Zasloužený komerční propadák! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velká škoda přílišného sentimentu a typicky klišovitých hrdinských scén a proslovů. Akce je natočená relativně zručně (o nějaké revoluci však nemůže být ani řeč) a v mezích míry i realisticky. Samozřejmě počítače zapracují velmi často a někdy trochu více než by bylo potřeba, ale některé momentky jsou věru náročné, že se to dá i chápat/ustát. Franco překvapil svojí improvizací a uvolněností a vztah francouzské dívky a amerického pilota je příjemně koukatelný a uvěřitelný. Možná trochu dlouhý, přesto poměrně slušný spektákl, který se ztratí v průmeru současné velkorozpočtové produkce. Jediný fakt, který ho povyšuje o malinký stupínek výše je ten, že se příběh odehrává v dosud filmařsky relativně nevyčerpaném období první světové války. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi byl James Franco ještě o trochu sympatičtější a nevyvolával ve mně v první řadě dojem namyšleného frajírka, měl bych Rytíře nebes asi ještě o kus radši. Nicméně i tak jde sice o jednoduchý, ovšem slušně natočený film s výbornými bojovými scénami, které jsem si - díkybohu - užil v kině. Jean Reno nemá chybu, stejně tak musím pochváílit výběr herců pro role ostatních pilotů - hodně povedená sestava. I ten "hlavní Němec" byl dobrý. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)
  • Podle prestižního filmového periodika Variety byly Flyboys jedním z největších propadáků roku 2006 a po sečtení všech nákladů i s reklamní kampaní byla celková ztráta 90 milionů dolarů. (imro)
  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama