Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

imf 

všechny recenze uživatele

Hadraplánový Top Gun se srdcem na dlani, tunou digitálních stíhaček a tváří naivního desetiletého hošíka. Jedno klišé střídá druhé, ale svižná režie navozující dojem kýčovitě vybarvené retrofotky vás udrží ve střehu po celé dvě hodiny. Nečekejte realismus nebo hluboké citové výlevy. Tady si jen chtěl někdo zablbnout s letadýlky a uspokojit teenagery. V tomhle ohledu to vyšlo na jedničku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na krasobruslení, tak protože těm holkám je vidět prdelka. Samotný sport mě vůbec nezaujal. Já hodnotím prdelky krasobruslařek a ty jsou skvělé. Když jsem se díval na film Rytíři nebes, tak protože je to o leteckých soubojích z 1. světové války. Samotný film mě vůbec nezaujal. Já hodnotím letecké souboje a ty jsou skvělé. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o válečný film, navíc inspirovaný skutečnými událostmi, je příběh neskutečně nudný a klišovitý, bez výraznějších emocí a s průměrnými herci. Nedočkáme se jediné silnější scény. I kompletně digitální letecké souboje připomínají spíše popcornovou oddechovku pro malé děti, než seriózní drama. Zasloužený komerční propadák! ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)
  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)
  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama