Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi byl James Franco ještě o trochu sympatičtější a nevyvolával ve mně v první řadě dojem namyšleného frajírka, měl bych Rytíře nebes asi ještě o kus radši. Nicméně i tak jde sice o jednoduchý, ovšem slušně natočený film s výbornými bojovými scénami, které jsem si - díkybohu - užil v kině. Jean Reno nemá chybu, stejně tak musím pochváílit výběr herců pro role ostatních pilotů - hodně povedená sestava. I ten "hlavní Němec" byl dobrý. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušný průměrný film odehrávající se během 1.sv, který určitě neurazí! Nicméně, během jeho sledování se ze mě zase stal ten malý kluk, který si jako malý četl u dědy příběhy o odvážných letcích a tajně snil, že sedím v kokpitu a proháním Němce po obloze. Po výpravné stránce je to sice trošku slabší, tvůrci se snaží hrát na emoce a city – moc jim to ovšem nešlo, přesto z toho vzniklo obstojné drama, ve kterém se ovšem objeví i celá řada komediálních prvků – což si nejsem jistý, jestli byl tvůrčí záměr, nebo jejich neschopnost. Některé scény navíc zaváněly doslova trapností. Naštěstí převyšují klady a spousta leteckých vzdušných soubojů…60% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama