Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem se rozhodl to zvednout na 4*. Protože se k němu vracím, už poněkolikátý. A takovejm filmům já míň než 4 nedávám.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pre poniektorych je toto kult. Tak som tomu "kultu" dal kultovy odpad, aby som par jelimanov vytocil a nasral a aby jelimani  pochopili, ako si ten ich "kultovy" Gympl vazim.

istik

istik (hodnocení, recenze)

V dávnejšej minulosti režiséri dali hercom jednu scénku zopakovať kľudne i sto krát, kým to nemalo tu správnu šťavu. Z tohto filmíku, ako aj mnohých ďalších českých a slovenských, mám dojem, že všetko berú na prvý šup. Asi v štýle - hlavne aby sme to mali rýcho za sebou... Výsledok - pôsobí to veľmi amatérsky a mizerne.

JirkaKalous

JirkaKalous (hodnocení, recenze)

V roce 2007 mi to přišlo ucházející ale místy trapný určitou dobovou zastaralostí některých scén, které se tvářili aktuálně. Je zajímavé ale nepřekvapivé, že s odstupem šesti let se to smazalo. Každým shlédnutím jsem postupně přidával jednu hvězdu. Asi nostalgie. 

Uživatel barons smazal svůj příspěvek.

Nikkie17

Nikkie17 (hodnocení, recenze)

Ukázka toho, že i v reálném životě se tohle děje..Mohu potvrdit.

Za mě 4*

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

Nezajímají mě Graffiti, nezajímá mě hudba. Ale te hlášky jsou prostě excelentní. Jako bych už to někdy viděl :)

IvoP

IvoP (hodnocení, recenze)

Už vím - scéna "Zbiroh" se odehrává v památníku písemnictví.

f.com

f.com (hodnocení, recenze)

Je to pěkný film, ale podívat se na něj jednou, doopravdy stačí.

sunz

sunz (hodnocení, recenze)

kluci si pekne legalne zamalovali na metro a vlaky,jen to trochu dost kazil ten dej kolem..

Pawel51

Pawel51 (hodnocení, recenze)

Dávám * za herecký výkon Martiny Procházkové, jinak bych dal odpad.

DaweBIKE

DaweBIKE (hodnocení, recenze)

Český film pro mládež.Hlášky excelentní,bohužel režisérsky nedostačující.Dále nechápu dosazení syna režiséra,který vedle slušného Mádla totálně zaniká...nicméně jako pohodovka ve volnu ujde :)

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

skvělej film, u kdyby byl 100hodinovej tak mě bude bavit. vždycky když to skončí tak se naštvu.

kittyMITTY

kittyMITTY (hodnocení, recenze)

No po dlouhě době český film "pro mladé", na který se dá alespoň dívat a který není úplně mimo. Některé věci jsou možná trochu naddimenzované, ale špatné to rozhodně není. Minimálně uměl film skončit v pravou chvíli, což spousta filmů nedovede.

suffering

suffering (hodnocení, recenze)

Mádl s Matonohou jsou výborní, Lenka Jurošková mi do té role úplně sedne. Za to výkon Martiny Procházkové se mi nelíbil, scénář by mohl být hodně lepší, zápletka skoro žádná a děj v hodinách je na gymnázium trochu nereálný...ale přitom jsem se vůbec nenudil...;-)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Hip-Hop kultůra (Grafiti,Rap,Breakdance a Beat-Box) tenhle film zaměřenej na Grafitti je v celku povedenej snímek sám o sobě i když je další z řady průměrných o Hip-Hopu ale nebýt hudby od: Dj Wiche tak bych tomu asi dal jako celek 2* ;-)

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Tak se přiznejte. Kdo z vás chodil na gympl Ohradní ? (Jako Vorel st., Vorel ml., etc.)

IvoP

IvoP (hodnocení, recenze)

Kauza "transformátor" - proč pak se to dělo zrovna při češtině?

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Česká parádní komedie. Sice celý film nemá žádný pořádný příběh a děj je lehce předvídatelný. Ale i tak jsem se nasmál hrozně moc.. Je tam spousta dobrých vtipů, u kterých se opravdu nejde nesmát. 70%

Adamas

Adamas (hodnocení, recenze)

Kvuli tomuhle filmu, vzrostla snad všude graffiti scéna. Bohužel scéna toyů, kteří si vzali levný fix, a venku čmárali COOLM všude po čem jen chtěli. Naprosto trapnej film, kvalita příběhu nulová, snad jen malinký plus za roli T.Matonohy....jinak opravdu film, který se sleduje jen jednou a naposled. ODPAD !

Příspěvek byl smazán administrátorem.

epicride

epicride (hodnocení, recenze)

já si nemůžu pomoct, mě se ten film prostě líbil. Ne že by se mi líbilo grafitti, ale ta myšlenka vmísit se mezi realitu a úroveň školství... Prostě pěkná myšlenka. Film je velmi pěkně pojat, všichni herci podali excelentní výkony. Hudba velmi vhodná. Proč nedávám *****? Milostná aféra mezi žačkou a učitelem.. je řekl bych až příliš umělá :) Je to prostě.... přelom ****/*****

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Akože pár úsmevných chvíš tam bolo, ale je to klasický český depresívny film typu všetko je posrané...

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

pana boha ten stupidny hip hop a spreyeri..jedina sympaticka postava bola zuzana bydžovska..a mozno učitel

Reklama

Reklama