Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie mám veľmi rád (vo filme! v reálnom živote by som ich asi až tak rád nemal), o to radšej mám, keď sa k nim pristupuje s originalitou, scenáristickou invenciou, keď sa síce stále príťažlivá a obľúbená nálepka krvavých monštier a látky pre lacné béčkové slashery "povýši" buď na skvelú zábavu, sebaparódiu alebo dokonca sa im pridá aj istý filozofický podtext . . . a v tomto prípade mieru invencie a orignality pri nápade, námete a celom spracovaní látky musím oceniť mierou najvyššou - zlatou medailou! Rodinný film! So zombiami! A ešte k tomu retro (poučené filmové retro)! Skvelé! A jeden z najuznávanejších amerických komikov súčasnosti nepovie nič viac ako "Uaaaarrrr!" A sexikaratelatexová hrdinka z matrixu je domáca puťka (opravujem: supersexi domáca puťka)! Fajn! Ale očakával som väčšiu zábavu, očakával som hlasný smiech (z mojej strany) a ustavičné hemženie sa fórmi (zo strany filmu). Pár vydarených vtipov a thats it . . . lenže i tak mám ten film rád, i keď som sa nerehotal ako pri Wrightovom/Peggovom Shaunovi, hlavne pre tu originalitu a naozaj precíznu prepracovanosť. Milé :) Trochu mi to pripomínalo Burtonovho Frankenweenieho, ale len trochu a ani neviem prečo, možno to predmestie a tak . . . Blake Nelsonova postava bola super! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po tom nespočetném množství filmů, v nichž byly zombie neustále utlačovány a prezentovány stále stejně, díky jejich, po generace trvající existenci, která dávala důraz a prověřovala všeobecně známý fakt a představu o těchto nemrtvých a jejich způsobu života, se tvůrci tohoto filmu rozhodli, že z nich pro změnu vytvoří právoplatné, v podstatě mírumilovné členy produktivní společnosti. Ta je zde v podobě fiktivního městečka Willard, připomínající svým vzezřením jiná podivná a zajímavá místa, jako jsou kupříkladu Pleasantville či Stepford. Fido se poměrně úspěšně podvoluje onomu stereotypu a tím tak vytváří více vtipné, než hororové dílo se spoustou úsměvných momentů, dialogů a postav. Šťávu všemu dodává Carrie-Ann Moss, která zde vypadá a působí zcela opačně oproti své chladné a asexuální postavě Trinity. Žensky, krásně a smyslně, že zamotá hlavu i novému společníkovi v jejich obydlí. Zážitek ze sledování byl překvapivě zakončen mým dobrodružným snem, v němž jsem čelila zástupům zombies a prchala jsem před nimi až k vrcholkům zasněžené hory:) ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fido úžasnou, nápaditou a vtipnou formou rozvíja ideu z konca filmu Shaun of the Dead, a to priamu domestikáciu zombiekov. Čierna komédia ako noc zasadená do prekrásneho a čistého prostredia 50.rokov v USA je založená hlavne na koncepte filmov malý chlapec a jeho pes. Práve tie prvky pôsobia skôr umelo, avšak výsledok je nadpriemerný a rozhodne sa jedná o jedinečnú originalitu v zombie svete. A Billy Connolly zahral Fida priam bravúrne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $304,533Tržby Celosvetovo $426,224 ║ Taká lahôdka pre tých čo radi filmy o zombii, je to hravé, odviazané, nechýba tomu napätie, sympatický zombík, ostatný herci tiež fajn zapadnú do deju a celkovo koncepčne to bol prim nápad. /80%/ ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně zvláštní film ! Už podle traileru jsem si nebyl jist o co vlastně půjde . Ten film je totiž originální , což je v dnešní době prakticky zázrak . Funguje to dobře jako horor , ale i jako komedie . Má to v sobě , ale i prvky počátků sci-fi filmů , tak že to funguje dobře i jako retro . Hlavně ten úvod opravdu stojí za to . Mohu doporučit všem těm co chtějí vidět něco , co se jen tak nevidí . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama