Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak asi stokrát ohraný námet už dá poriadnu fušku spracovať aspoň ako tak originálne, ale je vidieť, že to nie je nemožné. Každopádne sa však obávam, či náhodou film nie je k tématike užívania drog až príliš benevolentný, pretože na mňa tak rozhodne posobil. Nechcem moralizovať, ale v niektorých otázkach je nutné rešpektovať určité medze, inak by sa mohlo ľahko stať, že sa povodný zámer ( ak bol aj dobre mienený ) zvrhne práve kvoli interpretácii. Stavať sa zhovievavo k drogovej závislosti, je vždy dvojsečný meč. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že podobných filmů je tolik, že přidaná hodnota je s postupem času logicky nulová. Jó každý si je vědom toho, že každý černoch na high school je distributor návykových látek. Ryan Gosling si je toho vědom, a proto naváže styk se sedmačkou Ráchel, jejíž otčín je machr na distribuci káčka. Nebohá černá Ráchel je v rozpacích, komu že svěřit svou důvěru, jelikož jak všichni muži moc dobře vědí, pro každou ženu (bez rozdílu barvy ksichtu) je z nějakého důvodu důležitá důvěra. Co lze nejvíce na Goslingovi ocenit je nulový stud při simulovaném zvracení. 20% ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama o vztahu žačky a učitele nejde podbízivě naproti Oscarům, ale přesto motiv zůstává silný. Gosling ztvárňuje osobu, která dokáže nadchnout žáky z problematických vrstev, ale sám nedokáže čelit svým démonům. Nezvládá svůj soukromý život a hlouběji propadá své závislosti. Vztah mezi oběma hrdiny je skvěle zvládnut herecky a vůbec mi nevadilo, že ostatní postavy jsou tlačeny do pozadí. Já osobně jsem rád, že se situace nevyhrocovaly do extrému a více nutily diváka přemýšlet nad pocity, které se v aktérech odehrávají. Některé části filmu nebyly dokonalé, ale i přesto skvěle promyšlené drama......8/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snímek v podstatě bez děje, pozorující a přitom nemoralizující, ačkoliv se zčásti odehrává v gangsta prostředí, tím nemyslím zrovna školu, i když.... :-). Soustředí se hlavně na charaktery dvou hlavních postav a jejich postoje k životu, k rodině a k sobě samým - přesto, že jsou navenek rozdílní, spojuje je zvláštní přátelské pouto, které vzbuzuje pocit sounáležitosti - učitele Dana chrání před osamělostí, způsobenou dobrovolnou drogovou izolací, jeho studentku Drey před neblahými vlivy prostředí, kde vyrůstá. Vzájemně se tak obdarovávají nadějí na lepší časy... Sympatická Shareeka Epps a rozkošně vláčný Ryan Gosling. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama