Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 140)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, které mě hodí do Mínotaurova bludiště, dají mi falešnou mapu, schovají klubko a udělají ze mě natvrdlého Hastingse, abych na konci pochopila scénáristu-Poirota:-) Kouzlo není v jistotě, ale v tom momentu , kdy překračujete most od tajemství k odhalení, okamžik, kdy trik tušíte, ale nejste si jistí a pilíře vaší teorie se mohou kdykoli s rachotem zhroutit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Není důležité kdo zmizí v bedně, ale kdo se objeví." Posedlost čímkoli dokáže každého přivést až ke zkáze, ale co když nevyhnutelným a temným výsledkem vašeho snažení není ani smrt, ale ani vysvobození? Nemám rád samoúčelné zvraty, nemám rád pointy vycucané z prstu a už vůbec nemám rád ten pocit, když se mě tvůrci pokouší lacině přechytračit. Ale co když někdo předloží několik vyčerpávajících point, které vás neunaví a naopak jich budete chtít ještě víc? Už chápu, co trvalo bratrům Nolanovým na tomhle scénáři tak dlouho, protože promyslet příběh (byť na základě románu) do všech důsledků muselo stát spoustu sil. A pozorovat věčné klání Bordena s Angierem, to je vrchol diváckého blaha. Děkuji tvůrcům, že dokonalá hláška "Díváte se pozorně?" naštěstí nemá opodstatnění audiovizuálního, ale přemýšlivého druhu. Kdyby jen záleželo na objevení několika obrázků, trik už by napodruhé fungovat nemohl, takhle opravdu vše záleží jen na vypravěčích. Divák pak zůstává bezmocný jako pod zámkem ve vodní nádrži. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nejsem si přesně jista tím, co jsem skutečně viděla. Jsem si však jista, že se jednalo o zcela mistrovský a magický Dokonalý trik. Tento film je tak dokonale propracovaný a záhadný, se všemi nepochopitelnými a fascinujícími skutečnostmi, zákoutími, klamy, činy a postavami. Hereckou excelenci zajišťují "mágové" Hugh Jackman a Christian Bale, spolu s Michaelem Cainem. Potěší půvabně krásná Scarlett Johansson a David Bowie coby génius Tesla. Počas sledování jsem vzpomínala na Iluzionistu a čekala, jak grandiózní, nečekané a geniální bude zakončení a vysvětlení celého tohoto kouzelnického souboje. Závěr mě sice nijak nešokoval, ale zato vyvolal spokojený dojem nad vydařeným završením. Stejně jako vyvolal spousty otázek, domněnek, které bloudí ukrytými cestičkami v nekonečném bludišti prolínajících se skutečností a mystérií. A toto všechno velmi sebevědomě a účinně útočí na divákovu mysl a pohrává si s ní. Nolan ho svým příběhem nechává bloudit ve svých vlastních vizích a představách, aby mu v závěru úhledně předložil něco zcela úplně jiného. Mnohem většího a spletitějšího. Divák tedy tápe a nechápe i nadále. A pokud se naivně domníváte, že po konci Vám bude vše zcela jasné a vaše mysl bude opět čistá, hluboce se mýlíte. Budete zadumáni a ztraceni v samotném ději a budete se snažit přijít na vše tak, aby to dávalo smysl. Jenže to se Vám nejspíš vůbec nepovede. Vy sami jste totiž součástí tohoto triku. Triku, kde smysl dává všechno a zároveň nic, kde se Vám odhalí všechno a zároveň všechno zůstane skryto, kde byste měli věřit i nevěřit všemu, co vidíte, a kde se jednoduché věci krystalizují do složitých a nepochopitelných. Skutečnost se může stát pouhou iluzí. A iluze se může "vtisknout" do reality. To je ten Dokonalý trik od toho nejgeniálnějšího kouzelníka, jakého jste zřejmě kdy viděli. Od Christophera Nolana. Je to důmyslné, chytré, působivé, velkolepé a celkově velmi přitažlivé. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naštěstí si bratři Nolanovi dostatečně pohráli se scénářem, takže výsledek není jen ilustrace k vynikající předloze, ale samostatný útvar. Ne všechny změny oproti knize jsou k dobrému (kupříkladu orámování příběhu současností a jeho až horrorové vyznění by i ve filmu sedlo), ale jako celek je to konzistentní a i bez znalosti předlohy zcela fungující. Nolan s divákem hraje inteligentní hru, klade mnoho otázek, ale nabízí i odpovědi. Režijně film zvládá s bravurou sobě vlastní a použil zde shodný způsob vyprávění, který si již vyzkoušel u svého debutu Following. Jediným závažnějším prohřeškem je dosti otravný částečný happyend; závěr to chtělo ponechat z knihy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Cenou za dobrý trik je obetovanie.“ Ak sa niečo volá DOKONALÝ TRIK a vystupuje v ňom niekoľko kúzelníkov, excentrických vedcov a titulná postava zomrie hneď na začiatku, treba čakať prekvapenia. A hoci som niektoré vytušil, nakoniec nielenže prišli na scénu mnohé, ktoré som rozhodne nevytušil, ale predovšetkým sa stalo to, čo dokazuje, o aký dobrý film sa jedná: nemal som záujem naplno pochopiť ono ústredné "tajomstvo", čo sa vlastne stalo, komu, kto bol s kým (a prečo), čo od samého začiatku nefungovalo a čo fungovalo, len sa to tvárilo, že to nefunguje. Čím viac nad tým totiž rozmýšľam, tým viac sa mi zdá, že boli odhalené iba nepodstatné detaily, kým skutočné záhady zostali divákovi utajené. Môžete nad záhadami rozmýšľať... pátrať po nich... zapisovať si body do zošita (chcel som, vážne som chcel, ale keď som mal po prvých piatich minútach zapísané tri strany, zúfalo som to hodil do koša!)... ale prečo by ste to robili? Chceme byť klamaní. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • David Julyan prehlásil, že pre snímku využil elektroniku, aby dosiahol efektu, ktorý by mu neumožnil orchester. V scénach z Colorado Springs je počuť ako podmaz "Shepardovu stupnicu". Jedná a o zvukový ekvivalent k optickej ilúzii, lebo sa javí, že neustále stúpa. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama