Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 135)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan se pomalu ale jistě dostává mezi moje oblíbené režiséry. The Prestige se (alespoň pro mne) dělí s Mementem o pozici jeho nejlepšího filmu. Tyhle jeho komornější thrillery mě prostě baví o trochu víc než Batmani. Herci jsou vynikající, Christian Bale mi zde přijde mnohem přesvědčivější než v Batman Begins a The Dark Knight. Scénář je naprosto úchvatný, plný různých menších zvratů a pozoruhodných situací a scén, na závěr se vytasí s nečekanou pointou, která sice není natolik geniální jako u Mementa, ale zase díky ní hned všechno zapadne na své místo a začne to dávat perfektní smysl. Doufám, že si Nolanové od Batmana na chvíli odpočinou, abychom se dočkali zase něčeho menšího. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak to u jiných filmů jde docela lehce, popsat Dokonalý trik je fuška, protože jeho rajc není jen v spletitém příběhu a atmosféře kulis, triků a fantastických udělátek, ale především v napětí mezi dvěma rivaly - je opojné sledovat bizarní průběh jejich vztahu, variabilitu jejich niter i to, na kterou stranu se stěhuje jazýček na vahách sympatie. Herecký ansámbl taktéž nelze než vychválit. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nejsem si přesně jista tím, co jsem skutečně viděla. Jsem si však jista, že se jednalo o zcela mistrovský a magický Dokonalý trik. Tento film je tak dokonale propracovaný a záhadný, se všemi nepochopitelnými a fascinujícími skutečnostmi, zákoutími, klamy, činy a postavami. Hereckou excelenci zajišťují "mágové" Hugh Jackman a Christian Bale, spolu s Michaelem Cainem. Potěší půvabně krásná Scarlett Johansson a David Bowie coby génius Tesla. Počas sledování jsem vzpomínala na Iluzionistu a čekala, jak grandiózní, nečekané a geniální bude zakončení a vysvětlení celého tohoto kouzelnického souboje. Závěr mě sice nijak nešokoval, ale zato vyvolal spokojený dojem nad vydařeným završením. Stejně jako vyvolal spousty otázek, domněnek, které bloudí ukrytými cestičkami v nekonečném bludišti prolínajících se skutečností a mystérií. A toto všechno velmi sebevědomě a účinně útočí na divákovu mysl a pohrává si s ní. Nolan ho svým příběhem nechává bloudit ve svých vlastních vizích a představách, aby mu v závěru úhledně předložil něco zcela úplně jiného. Mnohem většího a spletitějšího. Divák tedy tápe a nechápe i nadále. A pokud se naivně domníváte, že po konci Vám bude vše zcela jasné a vaše mysl bude opět čistá, hluboce se mýlíte. Budete zadumáni a ztraceni v samotném ději a budete se snažit přijít na vše tak, aby to dávalo smysl. Jenže to se Vám nejspíš vůbec nepovede. Vy sami jste totiž součástí tohoto triku. Triku, kde smysl dává všechno a zároveň nic, kde se Vám odhalí všechno a zároveň všechno zůstane skryto, kde byste měli věřit i nevěřit všemu, co vidíte, a kde se jednoduché věci krystalizují do složitých a nepochopitelných. Skutečnost se může stát pouhou iluzí. A iluze se může "vtisknout" do reality. To je ten Dokonalý trik od toho nejgeniálnějšího kouzelníka, jakého jste zřejmě kdy viděli. Od Christophera Nolana. Je to důmyslné, chytré, působivé, velkolepé a celkově velmi přitažlivé. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, které mě hodí do Mínotaurova bludiště, dají mi falešnou mapu, schovají klubko a udělají ze mě natvrdlého Hastingse, abych na konci pochopila scénáristu-Poirota:-) Kouzlo není v jistotě, ale v tom momentu , kdy překračujete most od tajemství k odhalení, okamžik, kdy trik tušíte, ale nejste si jistí a pilíře vaší teorie se mohou kdykoli s rachotem zhroutit. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jak už to většinou u filmových adaptací knih bývá, nedosahuje ani tato na knižní předlohu Christophera Priesta Nežádoucí efekt. V kostce je příběh jakoby stejný, ve své podstatě jsou ale vztahy obou hlavních protagonistů od začátku zásadně jiné. Pro neznalce knihy dokonalý film se skvěle vybranými herci. Pro ty, kteří chodí více do hloubky, je kniha nezbytností a jednou z nejlepších knih, co vůbec znám. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Nolan sa rozhodol určité pasáže príbehu zasadiť v narácii skrz čítanie denníkov. Denníky sú do seba navzájom zasadené a vedú diváka z prítomnosti do minulosti a zase späť. Nolan zvolil spôsob rozprávania príbehu, kde pri čítaní denníku nepočuť hlas čitajúceho, ako to je vo väčšine filmov, ale hlas autora denníka. Takýto spôsob napomáha, keď sa v rámci jedného flashbacku ponárame do ďalšieho doň zasadeného. (Biopler)
  • Iniciály hlavních hrdinů Alfreda Bordena (Christian Bale) a Roberta Angiera (Hugh Jackman) záměrně tvoří slovo „ABRA“, což odkazuje na začátek klasického kouzelnického zaříkadla „abrakadabra“. (formelin)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama